Bent Lune

Planteavlskonsulent, Velas

En af landets første grovfoderspecialister takker af. Efter 39 år som planteavlskonsulent i Velas går Bent Lune nu på pension.

Fritiden skal bruges som frivillig og på at planlægge de østjyske landmænds velkomst til Tour De France-rytterne i juli.

I mere end 39 år har planteavlskonsulent Bent Lune rådgivet de østjyske landmænd om alt fra svampesygdomme til gødningsstrategier og sortsvalg. Men fra 1. juni er han gået på pension og kan se tilbage på en karriere, hvor han flere gange har været fast konsulent for op til tre generationer på de fædrene gårde i området omkring Vejle og Horsens.

Bent Lune kom til det oprindelige Vejleegnens Landboforening i 1983, som sidenhen er blevet til Velas, der er landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget. I de første år dykkede han særligt ned i dyrkning af grovfoder til mælkeproduktion, og han blev således dengang præsenteret som landets første grovfoderspecialist.

Foruden at hjælpe de østjyske landmænd med at få det meste ud af markerne blev han i 1992 og tre år frem sendt til Letland ad flere omgange for at hjælpe dem med at opbygge et rådgivningssystem til de baltiske landmænd inspireret af den danske model.

I Østeuropa var landmændenes jorde blevet inddraget og omlagt til kollektive statsbrug, men efter murens fald blev de igen givet retur til de private jordejere, som pludselig havde behov for et system i dur med det, man havde i de danske landboforeninger med rådgivning og politisk arbejde.

Her trådte Bent Lune til med kyndig vejledning. Bent Lune bor i Vejle og skal bruge sin pensionstid på at holde sig aktiv på både badmintonbane og i kajak, og så er han frivillig på den lokale folkeskole.

Men han har ikke sluppet landbruget helt. Han er nemlig stadig tilknyttet Vejle-Fredericia Landboforening, hvor han er med til at koordinere de østjyske landmænds velkomst til Tour De France-rytterne, som planmæssigt cykler forbi Vejle på tredje etape, før de fortsætter mod Paris.

Side 1 af 47 (1127 artikler)Prev1234567454647Next
OK

Lokalaviser

Mere fra L-MedieHus

Køb abonnement på Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser

Aviser

Abonner på dagbladet Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser.

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted

App

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted.

Få overblik over vores nyhedsbreve

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve, og få landbrugets vigtigste nyheder direkte i indbakken.

Følg os på de sociale medier

Sociale medier

Vi er på Facebook, LinkedIn og Instagram. Følg os og få alle landbrugets vigtigste nyheder direkte i dit feed.