Åben stald hos en ny »Bornholmergris-producent«

Brian Kofoed viser sin nye stald frem den. 6. april kl. 10-15 i Klemensker for interesserede til åben stald-arrangement. Her kan man opleve farestalden, som lever op til de særlige krav, der stilles ved produktion af de såkaldte bornholmergrise.

Det er Gråkjær, der har opført den nye farestald i totalentreprise. Den er den første etape af i alt to etaper, som nu markeres med et åben stald-arrangement.

Farestalden er på 2.035 m² til 230 farestier til løsgående søer. Stalden er opført med betonelementer i søsten og tagkonstruktionen er med gitterspær. Inventaret er en fiberløsning samt vådfoder til søer. Opvarmningskilden i stalden er gyllekøling.

Brian Kofoed har valg at indgå samarbejde med Coop DK, hvor han skal producere »Bornholmergrisen«. Bornholmergrisen er født, opvokset og slagtet på Bornholm. Grisene produceres af få udvalgte og engagerede bornholmske landmænd.

Bornholmergrisen er en ø-specialitet, hvor der er krav om mindst 70 procent lokalt produceret foder. Aftageren af Brian Kofoeds bornholmergrise er 100 procent Coop Danmark. Til bornholmergrisen hører der særlige krav om bedre spisekvalitet og bedre dyrevelfærd.

Læs også