Samarbejde dækker alle opgaver i skoven

CM Skovservice, Trustrup, kører med en stor fældeudkører og en mindre gravemaskine med en kniv i armen til mindre træer. Sammen med to samarbejdspartnere dækker de tre alt fra plantning til fældning og køb og salg af træ. De kan mødes i det nye »Skov, jagt, vildt og friluftsliv- område« på Landbrugsmesse Gl. Estrup.

Claus Mathiassen er indehaver af CM Skovservice, Djursland. På Landbrugsmesse Gl. Estrup er han at finde på messens nye område »Skov, jagt, vildt og friluftsliv«

Det ser legende let ud når den tonstunge John Deere 1510E kører igennem et område fyldt med træer, krat og mudder. Claus Mathiassen, CM Skovservice, har kørt med maskinen i to år, en terrængående fældeudkører, som lige nu er i gang med et tre årigt projekt ved Øer Maritime Ferieby i Ebeltoft. 
Der skal så at sige ryddes op, fældes store og mindre træer, som næsten er groet i vildnæs, det hele til gavn og glæde for vildtet i området.
Claus Mathiassen ser dog ikke meget vildt denne dag hvor regnbygerne afløser hinanden. Maskinen griber fat om et træ, savklingen saver det over på et splitsekund, og gribearmene løfter stammen ned i vognen – alt i samme arbejdsgang. Når vognen er fyldt op, kører Claus ud til en lysning, hvor stammerne løftes op og stables stables.

Gravemaskine napper træer over

Nyeste skud på stammen ved CM Skovservice er en »lille« snild otte-tons gravemaskine, som yderst i armen kan nappe mindre træer over med en kniv. En Neuson 75, som på grund af sine bælter især vil blive taget i brug i våde områder.
- Den er aktuel ved tidlig tynding, i områder med meget morads, omkring søer og ellers bare våde og bløde områder, fortæller Claus  Mathiassen, som med denne investering håber på at kunne udvikle sin forretning, en enmandsvirksomhed, som har base i Trustrup på Djursland og har eksisteret siden 2013.

Samarbejde med to andre

For at kunne tilbyde kunderne mere end de to maskiners kunnen, arbejder CM Skovservice tæt sammen med to andre entreprenører. Holbæk Entreprenørforretning og St. Sjørup Skovservice – begge beliggende på Djursland.
St. Sjørup Skovservice ved Martin Maarup, arbejder primært med skovning, udkørsel og flisning samt køb og salg af både tømmer, energitræ og flis.
Holbæk Entreprenørforretning ved Anker Maarup, har specialiseret sig i rodfræsning, knusning og terræn-flishugning.
- Til sammen dækker vi jo alle områder. Skal der også plantes, har vi en, vi lejer ind til det. På den måde laver vi faktisk det samme som Hede Danmark og Skovdyrkerne, fortæller Claus Mathiassen.

At slutte ringen

Og netop det at de tre virksomheder dækker alt fra plantning til fældning og salg, er en stor tilfredsstillelse for Claus Mathiassen.
- Måske er det fordi jeg er uddannet landmand og har været selvstændig svineproducent, som gør, at jeg gerne vil kunne tilbyde alle opgaver og ligesom slutte ringen, siger han.
Efter han valgte at stoppe som svineproducent var det nærliggende at hoppe ind i sin fars branche – skovbranchen som faren har været i siden midt i 70´erne. I dag kører han mest på Fyn og Sjælland, mens Claus, Martin og Anker dækker hele Jylland.

Med på landbrugsmesse

Det gode samarbejde har også gjort, at CM Skovservice, Holbæk Entreprenørforretning og St. Sjørup Skovservice alle for første gang er at finde på Landbrugsmesse Gl. Estrup, hvor de deler en stand på 700 kvadratmeter.
- Vi har valgt at være med på grund af messens nye område, fortæller Claus Mathiassen.
Et område som hedder »Skov, jagt, vildt og friluftsliv« 
Her vil man kunne se udstillere inden for salg og udlejning af skovmaskiner og udførelse af skovarbejde, salg af udstyr til jagt og friluftsliv, rådgivning vedrørende skovdrift, vildtpleje og lignende, og kursusaktiviteter og information inden for friluftsliv.
Landbrugsmesse Gl. Estrup finder sted lørdag og søndag den 26. og 27. maj og på standen vil de tre gutter vil der kunne ses en række af deres maskiner. Blandt andet den store fældeudkører og den nye gravemaskine med en kniv i armen.

Læs også