bannerPos

Danish Crown har problemer i Kina

Danish Crown oplever bump på vejen på det nye marked i Kina.
04-06-2020 14:09

Danish Crown har afbrudt samarbejdet med det Alibaba-ejede WinChain, der skulle have aftaget hele produktionen fra en nyopført forædlingsfabrik i Pinghu udenfor Shanghai. Årsagen er, at WinChain ikke har aftaget de aftalte mængder, oplyser Danish Crown.

- WinChain er udfordret økonomisk, så selv om vi havde en klokkeklar kontrakt, gav det ikke mening at fortsætte samarbejdet. I stedet har vi sat turbo på opbygningen af en salgsorganisation i Shanghai, og der er heldigvis stor interesse for at samarbejde med os, fortæller Søren Tinggaard, der er direktør for retail og foodservice i Kina.

Danish Crowns fabrik i Shanghai ligger under 100 kilometer fra centrum af Shanghai. Den er på 17.000 kvadratmeter og bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 tons ferske og forædlede produkter.

Indtil nu har der næsten udelukkende været fokus på at producere til detailhandlen og de 80 millioner forbrugere i og omkring Shanghai, men som et led i en ny salgsstrategi vil der nu blive arbejdet målrettet på salg til foodservice-segmentet.

Potentiale

- Der er stor vækst i salget til alt fra hoteller, restauranter og fastfood-branchen. De efterspørger i høj grad produkter og råvarer, som vi kender dem i Europa, så der ser vi en mulighed for at skabe os en position. Samtidig er det ikke nødvendigvis de samme produkter, som supermarkederne gerne vil have på hylderne, så det indebærer også en mulighed for at udnytte kapaciteten på fabrikken bedre, siger Søren Tinggaard.

Søren Tinggaard er selv flyttet til Shanghai for at være helt tæt på både kunderne og produktionen.

På kort sigt arbejder Søren Tinggaard og hans team på at få aftaler på plads, der kan sikre en produktion på niveau med minimum, der var skrevet ind i aftalen med WinChain. Fabrikken kan dog producere væsentligt mere, så der ligger også et kæmpe potentiale i at få positioneret Danish Crown som premium brand i Kina.

mip

 

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next