Veteraner vender furerne sammen

I det fynske forår med corona-restriktionerne lufter medlemmer af veterantraktorklubben deres plove og traktorer på private initiativer. I klubregi gennemføres møgkørsel som planlagt to lørdage her i april.

De fleste foreningsmedlemmer længes i den grad efter samvær efter den lange vinter med covid19-restriktionerne. Det gælder også i Motor og Veterantraktorklubben Fyn, hvor de over 300 medlemmer sætter samværet omkring deres traktorer og redskaber højt ved de mange aktiviteter året igennem.

Alligevel er det dog lykkes at få luftet traktorerne for nogle af medlemmerne her i den skønne forårstid, idet man flere steder i det fynske har fundet sammen i privat regi for at hyggepløje.

Før påske var seks pløjere samlet hos Aksel Østerlund i Skellerup for i fællesskab med deres tilsammen 13 furer at klare 7,3 hektar af hans økologiske areal, hvor der et par dage forinden var nedfældet gylle.

- Vi er nogle stykker, som i de senere år har mødtes på denne måde, hvis der er blevet budt ind med et pløjestykke. Især her, hvor der ikke sker noget i klubregi, er det sjovt sammen at kunne få plovene i jorden, lyder det fra værten, som selv kørte med en trefuret plov efter sin Volvo BM Boxer. De øvrige fem pløjere kørte alle med tofurede plove.

Klubkontaktperson

Lignende lokale arrangementer er Aksel Østerlund også bekendt med har fundet sted andre steder i det fynske landskab.

- De færreste af os har selv jordarealer, så derfor hører vi og andre da gerne fra nogen, som måske har brug for vor »hjælp« til efteråret eller måske næste forår. Op til 10 hektar har interesse, og stykket gøres færdigt, også uden affuringer, hvis det ønskes. Så kører vi blot tom den ende vej, fortæller den østfynske veteranpløjer.

Han oplyser, at bestyrelsesmedlem i Motor og Veterantraktorklubben Fyn, Gunnar Larsen, kan kontaktes på 25 21 22 82, hvis man har et potentielt pløjestykke, som man vil lægge til en sådan hyggedag.

To forårsdage gennemføres

Med muligheden for udendørs aktiviteter i foreningsregi efter coronareglerne gennemføres de to planlagte traditionelle forårsdage med spredning af staldgødning og pløjning for medlemmer af Motor og Veterantraktorklubben Fyn.

Omkring 15 deltagere var tilmeldt arrangementet lørdag den 10. april i Strib, og lidt flere har meldt deres ankomst med møgspreder eller plov på lørdag den 17. april. Her foregår det hos Poul Jesper Damgård Jensen, Boltingegård ved Ringe.

Læs også

Studerende skal booste økologien
Generalforsamling for svineproducenter
Temadag i marken: Hvis du overvejer conservation agriculture
Er den veganske bølge en fare for kødproduktionen?
Efter 10 år har NutriFair fortsat fingeren på pulsen
Må lukke dørene: Endnu en konference bliver offer for corona