Hørvævsmuseet slår dørene op til en ny sæson

Musset på Krengerup åbner med temaudstilling med lokale kunstnere.

Hørvævsmuseet på Krengerup Gods ved Glamsbjerg har fra Store Bededag, fredag den 30. april, åbnet for sæson 2021. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Hørvævsmuseet på Krengerup Gods ved Glamsbjerg har fra Store Bededag, fredag den 30. april, åbnet for sæson 2021. Det sker blandt andet med en stor temaudstilling med billedkunstner og væver Anne Marie Egemose samt billedhugger og fotograf Erik Brandt. De viser eksempler på 40 års arbejder med væv, grafik, skulptur og foto under overskriften: Hør – skønhed og nødvendighed.

Brandt og Egemose bor i Assens og har i det hele taget en nær tilknytning til Vestfyn. Derfor består udstillingen blandt andet af nogle af de udsmykninger, de gennem årene har udført til kirker og institutioner på egnen. I 30 år har parret drevet landbrug på Vestfyn, men begge er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, og i 40 år har de haft værkstederne Brandt/Egemose. Parret har deltaget i udstillinger nationalt og internationalt, ligesom mange udsmykninger er blevet til på værkstederne.

Udstillingen på Hørvævsmuseet varer indtil 27. september.

Hørvævsmuseet er bygget op omkring de gamle maskinvæve fra Tommerup og omfatter desuden en samling af historiske væve fra oldtid til computerstyrede. Et besøg på museet omfatter en rundvisning, hvor man kan høre historien, se væve i funktion og opleve, hvordan hør forarbejdes fra plante til færdig fiber. Om lørdagen gøres museet levende af frivillige, der demonstrerer deres håndværk eller hobby.

Hørvævsmuseet, inklusive museumsbutikken og caféen har åbent klokken 13-17 i weekender og helligdage i maj og september, mens der i juni, juli og august er åbent alle dage undtagen mandag.

Læs også