Veteraner melder sig klar til høst

Der er både lagt op til hygge og høst, når veteraner skal have korn og halm i hus i Øster Hæsinge.

Programmet for årets første høstdag i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn stod blandt andet på selvbinding af rug og byg til tærskeværk. Arkivfoto Lørdag den 14. august holder medlemmerne i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn hygge og høstdag i Øster Hæsinge. Arkivfoto: Erik Hansen

Det er blevet højsommer og høsttid og dermed en tid hvor støv, travlhed og tunge maskiner begynder at være en del af det fynske sommerbillede.

Hygge, nostalgi og traditioner skal der dog også holdes fast i, og det sørger medlemmerne i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn for.

I lørdags den 24. juli fra klokken 10-15 blev årets første høst og tærskedag i klubben afholdt. Her stod programmet for dagens arbejde på selvbinding af rug og byg til tærskeværk, ligesom alle negene skulle sættes i skok/hobe.

Langhalmsmaskine og mejetærsker

Lørdag den 14. august, ligeledes fra klokken 10-15 inviterer klubben igen til en oplevelsesrig dag for børn og voksne.

På denne tærskedag foregår høsten både med langhalmmaskine, med tærskeværk og med mejetærsker. Desuden skal negene køres hjem fra marken.

Hygge og høstdagene finder sted i Øster Hæsinge, på »Peterspladsen«, Toftekrogen 8, hvor alle interesserede kan komme og se de historiske maskiner, på de planlagte høstdage i Øster Hæsinge.

Der er fri entré på pladsen, hvor der er mulighed for at købe øl, vand og grillpølser.

Læs også