Messe for 30. gang

Juletræsbranchen mødes torsdag til det traditionsrige arrangement i de unikke omgivelser i Langesøskoven.

Hele juletræsbranchen sætter i morgen for 30. år i træk hinanden stævne i de flotte omgivelser i Langesøskoven. Samtidig afvikles DM i udkørsel af træ. Arkivfoto

Efter den traditionsrige juletræsmesse sidste år var rykket til september sammen med en række corona-restriktioner og uden udenlandske gæster, er Langesømessen tilbage til mere normale tilstande og afvikles igen som vanligt den tredje torsdag i august.

Messen i morgen er den 30. udgave, og både udstillere, juletræsproducenter, opkøbere eller i alt op mod 3.000 deltagere med tilknytning til branchen fra både ind- og udland ventes at sætte hinanden stævne på det idylliske messeområde på skovvejene ved Langesø Slot øst for Odense.

- Der vil ikke være ensrettede veje, som var krævet sidste år, men selvfølgelig lever vi fuldt op til alle regler og holder øje med kravene og restriktionerne, som gælder for tiden, forsikrer direktør Hans Berner fra arrangøren, Langesø-Fondet.

Blandt andet vil der være krav om forevisning af coronapas eller gyldig test ved indgangen for alle gæster fra ind- og udland. Desuden vil der være håndsprit og skilte med opfordring til at holde afstand og andre covid19-forholdsregler. Endelig er der udarbejdet en sundhedsplan til myndighederne, som beskriver alt omkring messens afvikling og håndteringen af corona-reglerne.

- Vi er naturligvis meget bevidste omkring sundhedsrisikoen, men ellers er Langesømessen tilbage til normalen, og vi glæder os til at byde de mange sædvanlige og nye udstillere og gæster velkommen.

Selve programmet for dagen er som de tidligere år. Det vil igen være mulighed for at købe buffetmad, og blandt de faste programpunkter er kåringen af den danske mester i udkørsel af træ, samt den afsluttende konkurrence om årets flotteste juletræer.

Langesømessen

Den 30. fagmesse for juletræer og pyntegrønt:

Dato: Torsdag den 19. august

Åbningstid: Kl. 9-17

Sted: Langesø Gods, Langesøvej 144, 5462 Morud

Billetpris: 150 kroner inkl. katalog

Aktiviteter: Cirka 125 udstillingsstande, demonstrationsparceller med kemisk ukrudtsbekæmpelse, kåring af »årets juletræer« med mere

Arrangør: Langesø Gods (www.langesoe.dk)

Læs også