Fynske kvægfolk samles til årsmøde

Det traditionelle årsmøde op til jul for alle fynske kvæginteresserede afvikles torsdag den 9. december i Vissenbjerg. I år bliver det dog med et EU-indslag.

Gennem mange år har de fynske kvægbrugere haft tradition for at mødes midt i december til status for året, præsentation af ydelsesresultater og uddelingen af det ærefulde H.B. Kochs Legat. Sådan var det dog ikke i fjor, hvor mødet var corona-aflyst.

Udover den traditionelle dagsorden byder årsmødet i år som noget nyt et indslag fra EU. Således kommer Venstre-medlem af EU-parlamentet, kvægbruger Asger Christensen fra Jordrup, for at give en aktuel status om EU’s tiltag på kvæg- og oksekødsfronten.

Mødet, som finder sted torsdag den 9. december hos Centrovice i Vissenbjerg, indledes klokken 9.10 af formanden for Fynsk Kvæg, Peter Høj, Ny Stenderup.

Derefter er der indlæg fra Landbrug & Fødevarer Kvægs formand og sektordirektør, henholdsvis Christian Lund og Ida Storm, der vil orientere om seneste nyt, både politisk og fagligt indenfor den danske kvægsektor. De kommer blandt andet ind på, hvordan der skabes de løsninger, der giver mest mulig værdi for kvægbrugerne og for det samfund, kvægbruget er en del af.

Derefter vil formanden for RYK, Michael Jensen, give en orientering, og der afrundes med gennemgang af de højst ydende fynske malkebesætninger og køer.

Efter Asger Christensen, som går på talerstolen ved halv tolv-tiden, er sidste punkt på dagsordenen helt traditionelt uddelingen af H.B. Kochs Legat til en person, som har ydet en særlig indsats for fynsk kvæg.

Mødet afrundes med frokost i kantinen.

Der er ikke tilmelding til årsmødet, og allerede fra klokken 8.45 bydes der på kaffe og rundstykker.

Læs også