Naboen vandt i år

Sidste år vandt Jan Bangert fra landsbyen Jegerup nord for Vojens det danske mesterskab i dyrkning af frilandskartofler - med naboerne Kaja og Aksel Sørensen på andenpladsen.

I torsdags var det så naboerne, lige på modsatte side af jernbanen, som skærer gennem byen lige nord for Vojens, som løb med titlen. Og dermed vandt de æren for kunne levere friskopgravede nye kartofler til dronningens taffel samme aften på Fredensborg Slot.

Med intens indsats lige siden spiringen før jul og skiftevis dækning med vintermåtte og aftagning af overdækningen stort set hver morgen i det skiftende forårsvejr, siden kartoflerne blev lagt i jorden midt i februar, lykkedes det for Kaja og Aksel Sørensen at frembringe ikke mindre end 4.547 gram nye Solist kartofler på 10 planter i marken på deres nedlagte landbrugsejendom.

Ved DM i dyrkning af frilandskartofler siger reglerne, at der skal være mindst 20 planter til rådighed, når de officielle kontrollører møder op hos de tilmeldte deltagere for at grave kartofler op fra 10 planter. Ved det hæderkronede mesterskab var der i år fire tilmeldte.

Læs også