Julemarked med hestekræfter trak 500 gæster til huse

Der var stort fremmøde til julemarked på Danmarks Fergusonmuseum.

Der var noget for både gamle og unge uanset køn, da Danmarks Fergusonmuseum holdt sit årlige julemarked, som trak 500 besøgende til huse. Foto: Birgit Larsen, Danmarks Fergusonmuseum.

Sneen faldt fra morgenstunden og farvede jorden hvid. Dermed var stemningen lagt, da Danmarks Fergusonmuseum ved Juelsminde for nylig afholdt sit årligt tilbagevendende julemarked.

- Vores julemarked er kendetegnet ved, at fordelingen af både alder og køn er mere jævn end på mange andre julemarkeder. Her er der nemlig noget for hele familien, lyder det fra Birgit Larsen fra Danmarks Fergusonmuseum.

Hun fortæller, at især mænd og drenge stimlede sammen om de arbejdede maskiner, mens børnene legede i sneen, mange andre lagde vejen ind om hallen med museets 250 grå fergusontraktorer. Endelig var der mange, der valgte at hygge sig i cafeen med harmonikamusik, gløgg og æbleskiver.

I år trak julemarkedet 500 gæster til huse, hvilket er lidt færre end tidligere år.

- Vi kan mærke, at folk har lidt færre penge at gøre med, men alligevel var der god salg i boderne, og folk hyggede sig, så vi er rigtigt godt tilfredse, lyder det fra Birgit Larsen.

Læs også