bannerPos

Åben Stald hos Asger Krogsgaard

Asger Krogsgaard.
26-06-2020 14:04

Svineproducenten Asger Krogsgaard præsenterer et nybyggeri med 480 farestier til løsgående søer med inventar i glasfiber.

Fredag den 3.juli slår svineproducenten Asger Krogsgaard dørene op til Åben Stald. Her kan man opleve en af Danmarks mest topmoderne staldløsninger, som er udviklet med et stort fokus på hensynet til miljøkrav og dyrevelfærd.

Nybyggeriet er med 480 farestier til løsgående søer med inventar i glasfiber – alt sammen lavet i 20 sektioner med optimal udnyttelse af pladsen.

På foderdelen er der installeret Transpork-fase-fodringsanlæg med smartfeeder-udfodring, som for første gang installeres i en dansk stald. For hver so monteres en smartfeeder, som kan fodre soen efter kurve i forskellige hastigheder og antal gange.

Hele anlægget betjenes med Distriwin-styringen og kan fjernstyres via app på smartphone. Farestaldene kan fodres med to forskellige foderblandinger på individ-niveau.

Følgende virksomheder er med i projektet: Kjargaard Byg, Skiold Jyden, Anders Smed, Viftrup El, Klimadan, Skov A/S, Weda og Agilia.

Ifølge firmaerne er der tale om en state-of-the-art løsning med de nyeste teknologier og systemer, som for første gang bliver taget i brug på dansk grund. Alt sammen med fokus på et sikkert drifts-flow, hensyn til miljøkrav på 25 procent fast gulv og gyllekøling samt øje for bedre dyrevelfærd.

Det praktiske

Kør efter adressen Søndervig Landevej 9, 6950 Ringkøbing. Grundet Covid-19 er der lavet to tidspunkter, som kræver tilmelding på forhånd efter først til mølle-princippet, da der kun er plads til 40 personer i hvert tidsrum.

Tilmeldingstiderne er kl. 10.00-11.45 eller 12.00-14.00.

Denne artikel ligger på www.effektivtlandbrug.dk, hvor du kan finde tilmeldingslinket

mip

 

 

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next