Mange og flotte dyr i Fjerritslev

Der var glæde over største opbud af dyr i 10 år og samtidig højt niveau på Fjerritslev Dyrskue.

Med det største antal tilmeldte dyr siden 2009, cirka 300 flere betalende gæster end sidste år og i alt omkring 2.000 besøgende, kunne arrangørerne lørdag eftermiddag se tilbage på et velafviklet Fjerritslev Dyrskue.

Mens Solbakken Agro ved Aabybro lod sig hylde med både bedste ældre, yngre over yver blandt holsteindeltagerne, havde Niels Hansen, Brovst, æren af tage skuets bedste holsteinkvie med hjem. Hos jerseyerne blev det Sjørup Vestergård ved Farsø, der som debutant på skuet fik kåret bedste jerseyko i skarp konkurrence med familien Bach, der de seneste mange år har været eneste repræsentanter for racen.

Og selvom dyrskuets formand Jonna Bach altså måtte se konkurrenten tage æren, var der masser af smil på læben efter et skue med mere dyrevenligt vejr end sidste år, hvor der var kamp om pladserne i skyggen og ikke alt for stor lyst til at vente for længe i ringen.

Med overvejende solskin, cirka 15 grader og en let vind var vejret i år også mere til dyrskue end strand.

Højt niveau

- Det har været en rigtig god dag. Det er selvfølgelig dejligt at se så mange dyr. Med 155 tilmeldte har det ikke været overgået siden 2009 med 157, og det var det højeste antal, jeg nogensinde har set i de mange år, jeg har været med inde omkring dyrskuet. At vi så også kan stille med en flok dyr, der er så gode, er bare endnu mere glædeligt, for selvom vi er et lille dyrskue, så er niveauet altså rigtig højt over hele linjen, lød det fra Jonna Bach, som glædede sig over nye tiltag, der formentlig trak flere gæster til – og ikke mindst fik publikum rundt på hele pladsen.

- Det var fint, at vi havde flyttet børnedyrskuet op i det andet hjørne af pladsen, så det ikke var i forbindelse med madteltet som sædvanligt. Det fik i hvert fald mange til at komme rundt på hele pladsen, vurderer formanden, som får opbakning af dyrskuekoordinator, Karin Møller Larsen fra LandboNord.

- Jeg tror også, at vi med en lokal gymnastikopvisning og musikunderholdning fik trukket nogle gæster til, som måske ikke normalt ville være kommet på dyrskue, siger Karin Møller Larsen, der blandt andet kunne høre LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling give sin fulde opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

- Noget af det, der gør det skønt at bo herude i landområderne er, at der både er vækst og ikke mindst, at der bliver arrangeret begivenheder som denne. Fjerritslev Dyrskue er rigtig vigtig for lokalområdet, og vi i LandboNord har tænkt os at støtte op mange år frem endnu, lød det i landbo-formandens dyrskuetale, som var passet ind i et stramt program på Naturmødet i Hirtshals.

Læs også