Nye tiltag på dyrskuet i Hjørring

Der er nye tiltag på tapetet, når der i slutningen af juni afholdes det traditionsrige dyrskue i Hjørring. Udstillingspladsen er næsten fyldt ud.

Når LandboNord den 22. og 23. juni afholder det årlige dyrskue på Dyrskuepladsen i Hjørring, sker det med nye tiltag.
 
Folkene bag laver nemlig et område med dyreunger. Det bliver blandt andet muligt at møde kalve, føl, kaninunger, kyllinger og lam. Samtidig bliver det også muligt at udstille krydsningsdyr indenfor kvæg og heste.
 
Indenfor kvæg kan det fx være krydsninger mellem forskellige malkeracer, mellem kødkvægsracer eller mellem kødkvæg og malkekvæg. Tilsvarende gælder inden for heste, men her er det nok lige så meget en mulighed for at udstille heste uden stamtavler, der kan være interesse for, oplyser Karin Møller Larsen, der er koordinator for dyrskuet.
 
Samtidig bliver der også for første gang elektronisk billetkontrol og optælling.
 
- Vi er meget spændte på, hvordan det kommer til at gå. Vi gør det for bedre at holde styr på antallet af gæster. Vi synes ellers, at vi har talt så godt, vi kan, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen.
 
Hun fortæller, at man skal til at skynde sig, hvis man gerne vil udstille på dyrskuet.
- Interessen fra udstillere er, som den plejer at være. Vi har faktisk næsten udsolgt. Så hvis man vil udstille, skal man melde sig til snart. Der er ikke meget udstillingsplads tilbage, siger hun.
 
Ud over de nævnte tiltag, får dyrskuet også besøg af Jon Lindbjerg Jensen, manden bag Lindberg Troupers og vinder af DR3-programmet Alene i vildmarken. Det kommer til at ske i outdoor-udstllingen, der får øget plads, efter at have været en pæn succes i 2017.

Læs også