På søndag den 7. oktober klokken 11-15 kan hele familien få en hyggelig og historisk dag i æblets tegn med mange slags sjove æblelege fra gamle dage som for eksempel æblelås, æbleskrællekonkurrence og bide til æble.

Hos håndarbejdsfrøkenerne kan børnene lære at brodere et fint æble med korssting, og selvfølgelig kan de også få et glas frisklavet æblesaft fra Landsbyens æblepresse.

I 1800-tallet brugte man æbletræernes blade til at farve garn. På Æbledagen tænder uldkonerne op under gryderne på det gamle støbejernskomfur og viser, hvordan man farver uld med æbleblade. I køkkenet står kokkepigerne og laver dejlig mad af de mange forskellige æbler, og måske vanker der en smagsprøve.

Klokken 11.15-12.15 giver Landsbyens gartner Jens Ole Storm Pedersen et indblik i æblets historie og dets betydning i bondekulturen. Han vil fortælle om flere forskellige slags æblesorter som findes i Den Fynske Landsby.

Klokken 13.30-15 bydes på et spændende foredrag om måltidets kulturhistorie fra midten af 1800-tallet til 1970’erne ved museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl. Deltagerne skal i køkkenet, i haven, på marken og selvfølgelig også have et kig på de gamle danske kogebøger.

Tilmelding til foredraget skal ske hos Folkeuniversitetet på www.fuodense.dk.