bannerPos

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

- Vi har igen i år et godt samarbejde mellem LandboNord, Sagro, det tidligere LMO samt LandboSyd, hvor vi sammen har udvalgt godt 400 regnskaber for at danne os et godt billede af, hvordan det reelt ser ud økonomisk i 2019, fortæller chef for regnskab, Anders Peter Frederiksen, LandboSyd. Han ses her fremlægge resultaterne ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Morten Ipsen
27-01-2020 12:32

LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.

LandboSyd inviterer alle landmænd til nytårskur tirsdag den 4. februar kl. 14-17 på Gram Slot. Her præsenteres de første regnskabstal for 2019 samt prognosen for 2020.

- Vi har igen i år et godt samarbejde mellem LandboNord, Sagro, det tidligere LMO samt LandboSyd, hvor vi sammen har udvalgt godt 400 regnskaber – cirka 150 kvægregnskaber inklusive økologi samt godt 200 svineregnskaber plus nogle øvrige – for at danne os et godt billede af, hvordan det reelt ser ud økonomisk i 2019, fortæller chef for regnskab, Anders Peter Frederiksen, LandboSyd, og tilføjer:

- Der er lavet mange prognoser og forudsigelser, men reelt er det først, når vi har tallene inden for de enkelte produktionsgrene, at vi kan konkludere, hvordan det ser ud for landbruget i 2019.

Vigtige for branchen

På mødet den 4. februar på Gram Slot vil LandboSyd præsentere de allerførste tal om indtjeningen; nøgletal, dækningsbidrag, udviklingen i likviditeten og balancen, som alle er vigtige for branchen.

- Vi er godt klar over, at nogle brancher har et bedre indtjeningsgrundlag end andre. Men hvor følsomme er vi inden for svine- og mælkeproduktion? Og hvordan ser det ud med de øvrige produktionsgrene? Således kan vi danne os et generelt billede af, hvordan landbrugets indtjening har været i 2019, siger chef for budget og strategi Carsten Friis, LandboSyd og tilføjer:

- Vores branchevilkår er vigtigere end nogensinde. Det er vigtigt, at vi har en god indtjening og et tilfredsstillende afkast. Det er hele grundlaget til at udvikle vores erhverv, at vi har god adgang til finansiering, vi kan fastholde gode arbejdspladser og sikre et godt generationsskifte – noget der er en af vores største udfordringer på sigt. Vi har god erfaring med, at vores tidlige regnskabstal er valide – altså at vi kan bruge dem uanset, om man er landmand eller i rådgivningsbranchen.

mip

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38614 artikler)Prev1234567192919301931Next