bannerPos

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

- Vi har igen i år et godt samarbejde mellem LandboNord, Sagro, det tidligere LMO samt LandboSyd, hvor vi sammen har udvalgt godt 400 regnskaber for at danne os et godt billede af, hvordan det reelt ser ud økonomisk i 2019, fortæller chef for regnskab, Anders Peter Frederiksen, LandboSyd. Han ses her fremlægge resultaterne ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Morten Ipsen
27-01-2020 12:32
LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.

LandboSyd inviterer alle landmænd til nytårskur tirsdag den 4. februar kl. 14-17 på Gram Slot. Her præsenteres de første regnskabstal for 2019 samt prognosen for 2020.

- Vi har igen i år et godt samarbejde mellem LandboNord, Sagro, det tidligere LMO samt LandboSyd, hvor vi sammen har udvalgt godt 400 regnskaber – cirka 150 kvægregnskaber inklusive økologi samt godt 200 svineregnskaber plus nogle øvrige – for at danne os et godt billede af, hvordan det reelt ser ud økonomisk i 2019, fortæller chef for regnskab, Anders Peter Frederiksen, LandboSyd, og tilføjer:

- Der er lavet mange prognoser og forudsigelser, men reelt er det først, når vi har tallene inden for de enkelte produktionsgrene, at vi kan konkludere, hvordan det ser ud for landbruget i 2019.

Vigtige for branchen

På mødet den 4. februar på Gram Slot vil LandboSyd præsentere de allerførste tal om indtjeningen; nøgletal, dækningsbidrag, udviklingen i likviditeten og balancen, som alle er vigtige for branchen.

- Vi er godt klar over, at nogle brancher har et bedre indtjeningsgrundlag end andre. Men hvor følsomme er vi inden for svine- og mælkeproduktion? Og hvordan ser det ud med de øvrige produktionsgrene? Således kan vi danne os et generelt billede af, hvordan landbrugets indtjening har været i 2019, siger chef for budget og strategi Carsten Friis, LandboSyd og tilføjer:

- Vores branchevilkår er vigtigere end nogensinde. Det er vigtigt, at vi har en god indtjening og et tilfredsstillende afkast. Det er hele grundlaget til at udvikle vores erhverv, at vi har god adgang til finansiering, vi kan fastholde gode arbejdspladser og sikre et godt generationsskifte – noget der er en af vores største udfordringer på sigt. Vi har god erfaring med, at vores tidlige regnskabstal er valide – altså at vi kan bruge dem uanset, om man er landmand eller i rådgivningsbranchen.

mip

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.
Side 1 af 1772 (35435 artikler)Prev1234567177017711772Next