Skoventreprenør markerer 50 års jubilæum

I år er det 50 år siden, at Frede Andersen startede op med egen virksomhed – først som maskinstation – siden som Skoventreprenør Frede Andersen A/S. Et jubilæum der markeres den 10. august, der samtidig også markerer et igangværende generationsskifte

Skoventreprenør Frede Andersen A/S markerer den fredag den 10. august sit 50 års forretningsjubilæum. Og der er sket en del siden 1968, hvor en noget yngre Frede Andersen, sammen med brødrene Aksel og Jørgen, startede op som grøn maskinstation med mobilt græstørreri.

-  Det var dog problemfyldt, da det mobile græstørreri var nyudviklet, så vi købte mejetærsker og møgspreder i stedet, husker Frede Andersen.

Det var dog orkanen tilbage i 1999, der for alvor betød en ændring af fokusområder og forretningsområde i virksomheden.

-  Der blev bud efter træknusning, og vi manglede at få vores store traktorer i arbejde i vinterhalvåret, forklarer Frede Andersen om skiftet, der i dag har udviklet sig til en solid skoventreprenørvirksomhed, med mange kompetencer inden for grenknusning og neddeling af krat, ranker, skov, læhegn, juletræer  m.v. – for både private kunder som offentlige institutioner og virksomheder.

Skoventreprenør Frede Andersen i dag en landsdækkende virksomhed, med hovedvægten af kunderne i den sydlige del af Jylland fra Herning og ned til grænsen, samt afstikkere til Tyskland også.

Generationsskifte i gang

Der er fuld gang i generationsskiftet hos Skoventreprenør Frede Andersen A/S. I 2014 vendte Niels Peter Jensen nemlig tilbage og købte sig ind i virksomheden, som han allerede kendte rigtig godt – han var nemlig ansat dér i  17 år forinden i perioden 1980 – 1997.

Og som medejer er både han og Frede Andersen ved at gøre sig klar til næste skridt, hvor Niels Peter Jensen overtager hele virksomheden, som han i dag ejer 50 procent af.

Overtagelsen er planlagt til at ske fra nytår. Frede Andersen går dog ikke på pension endnu, men vil fortsat have sin daglige gang i virksomheden. Dog med mere fritid, hvor der vil blandt andet vil blive brugt på hans helt store fritidsinteresse – jagt.

Selv beskriver han det som at blive freelance, hvor han blandt andet vil stå for kundebesøg, mens Niels Peter Jensen vil stå for den daglige drift af virksomheden, der foruden Frede og ham selv tæller syv ansatte.

Klar til åbent hus

Både Frede Andersen og Niels Peter Jensen vil stå klar til at møde kunder, familie, forretningsforbindelser m.fl, når der fredag den 10. august 2018 inviteres til 50 års jubilæum med åbent hus fra kl. 11.00 – 16.00 på virksomhedsadressen Lintrupvej 40, 6660 Lintrup.

 

Læs også