Klap et lam til påsken

Påskelørdag d. 31. marts åbner de danske fåreavlere dørene op og byder alle inden for til Fårets dag. Der bliver rig mulighed for at klappe de nyfødte lam, smage på de udsøgte varer og selv prøve kræfter som fåreavler.

Rundt om i hele landet slår en lang række fåreavlere stalddøren op lørdag d. 31. marts til Fårets dag. De fleste steder mellem kl. 10 og 16.
 
Der fødes mange lam i de danske fårebesætninger netop omkring påske, derfor er Fårets dag en unik mulighed for at opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring. Læmmeperioden er årets højdepunkt som fåreavler, hvor de fleste får hele deres produktion.
 
For børn er der desuden mulighed for at klappe tamme dyr, og alle kan nyde den omgiven¬de natur. Nogle steder er det også muligt at se andre husdyr, som po¬nyer, heste, høns, kaniner, marsvin og hængebugsvin.
 
Uld, pels og pølser
På nogle af gårdene er der mulighed for at opleve forskellige aktiviteter som hyrdehundeopvis¬ning, pilefletning, eller demonstration af spinding og filtning. Rigtig mange steder byder man på smagsprøver af fåre- og lammekød. Mange gårde har salg af uld og skindprodukter samt spegepølser fra egen produktion.   
 
Hvis man går med tanker om selv at holde får, så kan man blive inspireret og samtidig benytte lejligheden til at få en snak om glæden ved at holde får, de mange forskellige racer og deres egenskaber.

Fårets dag holdes i et samarbejde mellem Dansk Fåreavl, Brancheforeningen Får og Geder, Danske Lammeproducenter,Sydvestjyske-, Fynske-, Sjællandske Fåreavlere samt Gotlænderforeningen.  På deres hjemmesider kan man få nærmere oplysninger om arrangementerne. 

Læs også