Landbrugsorganisation og DN rydder op på solskinsøen

Bornholms Landbrug er gået sammen med DN Bornholm, Bornholms Affaldsbehandling og de bornholmske borgerforeningers netværk om at få ryddet op på øen. Det sker den 22. april.

I løbet af april måned arrangeres der en lang række arrangementer over hele landet, hvor der er oprydning i naturen. Det er traditionelt Danmarks Naturfredningsforening, der er primus motor på de arrangementer, men nu kommer Bornholm med på oprydningens Danmarkskort.

Her er det Bornholms Landbrug & Fødevarer, der har taget initiativet til arrangementet, der finder sted den 22. april. Det sker i et samarbejde med DN Bornholm, øens renovationsselskab Bofa og Bornholms Borgerforeningers Sammenslutning, BSS.
 
- Det har vi gjort, fordi som landmænd ejer vi jo rigtig meget jord på øen, og vi har mange veje rundt om vores jord. Flere af vores medlemmer har konstateret, at der ligger rigtig meget skrald og flyder, og de vil egentlig gerne af med det. Et af vores medlemmer er også medlem hos DN, og han foreslog, at vi skulle tage initiativ til arrangementet. Og det har vi så gjort sammen med DN, siger Thomas Bay Jensen, der er direktør hos Bornholms Landbrug & Fødevarer.
 
- Der er en del borgerforeninger, der har taget imod min henvendelse, og har sendt dem videre i deres netværk, så på den måde ved vi, at det er kommet ud til borgerne. Men om der er nogen borgere, der tropper op den 22. ved jeg ikke helt. Men vi kan se på vores facebookside, at folk synes, det er en god ide, siger han.

Han tilføjer, at han håber på, der dukker mellem 200 og 300 op til arrangementet den 22. april og hjælper med at fjerne affald fra øen. Hvis arrangementet bliver en succes, er det sandsynligt, at det bliver en tilbagevendende begivenhed.
 
Affaldet kan afleveres på Bofas containerplads i Nexø, Olsker eller Rønne hele dagen i åbningstiden eller hos Bornholms Landbrug på Kannikegaard i Aakirkeby i tidsrummet mellem klokken 13 og 15.
Her måles volumen op for at opgøre, hvor meget affald der er samlet sammen fra områder, hvor det ikke hører hjemme. Foreningen byder samtidig på lidt til ganen, og der er konkurrencer.

Læs også