bannerPos

Nyt koncept på FoodTech sætter viden i fokus

FoodTech 2018 finder sted 13. til 15. november.

Henning K. Andersen

26-02-2018 10:31
Til efterårets fagmesse for fødevareteknologi, FoodTech, prøver arrangørerne konceptet Tech City af. Videnshallen sætter innovation, netværk og nyeste viden indenfor fødevareteknologi i højsædet.
FoodTech 2018 vil stå i vidensdelingens og teknologiens tegn, når hal F i MCH Messecenter Herning omdannes til videnshallen Tech City, der er udtænkt som et nyt og kreativt mødested for fødevareindustrien.
 
Det er meningen, at Tech City skal være stedet, hvor produktionsfolk kan mødes med vidensfolk for på den måde at få gang i nye og innovative tanker og idéer til at få løst nogle af de udfordringer, som fødevareindustrien står overfor. Udstillerne i Tech City vil typisk være vidensinstitutioner som f.eks. teknologiske institutter, undervisningsanstalter og virksomheder, der er aktive inden for forskning og udvikling - men der bliver også plads til både startups og velkendte brands.
 
- Formålet med Tech City er at skabe et innovativt og kreativt miljø, der samler viden og sætter fokus på de nyeste teknikker indenfor branchen. Her får fagfolk rig mulighed for at dele ud af deres viden, netværke og gå i dialog om konkrete udfordringer samt fremtidens løsninger, fortæller John Dørr Jensen, der er projektleder i MCH Messecenter Herning i en pressemeddelelse.
 
Hent værdifuld viden
Tech City breder sig over mere end 5.000 kvadratmeter, og foruden de mange interessante udstillere kan besøgende fagfolk se frem til at hente værdifuld viden fra blandt andet konferencer, seminarer og debatter, hvor emnerne spænder lige fra nye produktionsteknologier og digitalisering til cirkulær økonomi og fødevaresikkerhed.
 
Sideløbende med de mange aktiviteter bliver der også mulighed for at følge med i innovationskonkurrencen 'FoodTech Challenge & InnovateFood.dk', hvor en række førende virksomheder og leverandører til fødevareindustrien stiller udfordringer, som særligt udvalgte hold af studerende skal give løsningsforslag til. Samtidig vil en række eksperter komme med nye perspektiver og forskningsresultater på udfordringerne.
 
- Tech City inviterer indenfor til et væld af aktiviteter, der alle vil have fokus på begrebet 'Tech'. Hvad enten det er en konference eller udstilling, vil både udstillere og besøgende opleve en fin rød tråd mellem aktiviteterne, som knytter sig til teknik og industriel fødevareproduktion, siger John Dørr Jensen og fortsætter:
 
- 'Tech' skal i denne sammenhæng forstås bredt, da teknologi har gjort et stort indtog i vores dagligdag og i produktionen af de produkter, vi dagligt udnytter og konsumerer. Derfor er 'Tech' ikke kun henført til produktion af produkter, men i lige så høj grad handler det om optimeringer i værdikæden mellem aktører om logistik og salgskanaler, design af datasystemer samt produktionsudvikling og design af nye måder at tilfredsstille kundernes behov på.
 
Tech City arrangeres i et samarbejde mellem MCH Messecenter Herning, Danish Food Cluster, Maage og Foodjob Nordic. Konceptet kan opleves på FoodTech 13.-15. november 2018 i MCH Messecenter Herning.
 

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next