Agriteknik markerer de første 25 år

Fredag den 29. april markerer landbrugsvirksomheden Agriteknik i Brørup sit 25 års jubilæum og et generationsskifte.

I år er det 25 år siden, at Karsten Nielsen startede op som selvstændig med overtagelsen af Agriteknik ApS i Brørup – der i dag er en kendt virksomhed i landbruget inden for malke- og køleanlæg.

Og der er sket meget siden dengang, hvor antallet af ansatte er vokset fra fire til nu små 20 ansatte. Allerede tre år efter overtagelsen trådte Karsten Nielsens søn, Søren Nielsen ind i virksomheden, og for 10 år siden startede søn nummer to, Simon Nielsen, også i virksomheden.

Samtidig har man de seneste år har indledt et generationsskifte, med Søren og Simon i spidsen for den daglige drift.

- Vi har drevet det selv i snart et år, og har overtaget 90 procent, forklarer Simon Nielsen, der selv oprindeligt er uddannet lastvognsmekaniker, og samtidig siden han var barn, har haft sin gang i virksomheden.

Gang i malkerobotterne

Som nævnt har Agriteknik specialiseret sig inden for malke- og køleanlæg til landbruget.

Programmet spænder bredt. Agriteknik er forhandler og servicecenter for Boumatic og Strangko´s produkter. Køleprogrammet omfatter alt inden for køletanke, klimaanlæg og aircondition. Desuden varmepumper og jordvarmeanlæg.

Indenfor malkeprogrammet startede det med Strangko og senere Boumatic, hvor Boumatic seneste har lanceret malkerobotter i Danmark, og dér har der været fart på salget, siden lanceringen.

- Det er køling og malkning vi især satser på, og det går godt. Robotterne fra BouMatic er det nyeste, og det går rigtig godt. 2021 blev et rekordår, og 2022 er godt med, fortæller Søren Nielsen, der tilføjer, at malkerobotterne har medvirket til en omsætningsfremgang på ikke mindre end 40 procent.

Jubilæum med åbent hus

Den 22. april 2022 er det præcis 25 år siden at Karsten Nielsen satte sig i indehaverstolen hos Agriteknik.

Fredag den 29. april markeres både jubilæet og generationsskiftet i Agriteknik med et åbent hus arrangement, der finder sted fra kl. 10 om formiddagen.

- Og det slutter først, når de sidste gæster går hjem, griner Simon Nielsen, der sammen med Søren Nielsen og Karsten Nielsen alle er med, når dørene slås op til åbent hus-arrangementet, der vil finde sted hos Agriteknik, Stenbro Allé 11, Brørup.

Læs også