Effektiv ukrudtstrimmer

Italienske Meneguzzo er en effektiv ukrudtstrimmer i økologiske afgrøder.

Meneguzzo ukrudtstrimmer – populært kaldet en mekanisk forvaltertrøster – er allerede leveret til en håndfuld danske jordbrugere. Meneguzzo LOP er udstyret med hydraulisk drevne knivblade, der roterer vandret og dermed skærer planterne over.

Yding Smedie & Maskiner er begyndt importen af et nyt italiensk produkt, og det er Meneguzzo ukrudtstrimmer – populært kaldet en mekanisk forvaltertrøster.

Den første håndfuld maskiner er allerede solgt og leveret til danske jordbrugere, oplyser Leif Jensen fra Yding Smedie & Maskiner nær Horsens, som har en stor kundeportefølje både inden for økologiske planteavlere samt mange producenter af specialafgrøder.

Efter flere forespørgsler fra danske landmænd, der søgte en effektiv ukrudtstrimmer primært i økologiske afgrøder samt produktion af specialafgrøder og en afsøgning af interessante produkter, faldt valget på italienske Meneguzzo.

- Det er fantastisk, at vores trofaste kunder bruger os som sparringspartner til at finde de rigtige maskinløsninger. Det udvikler både os som leverandører samt vores kunders bedrifter, påpeger Leif Jensen.

Hydraulisk drevne knivblade

Meneguzzo LOP er udstyret med hydraulisk drevne knivblade, der roterer vandret og dermed skærer planterne over. Modellerne fås i forskellige arbejdsbredder fra 3 til 12 meter.

- Modellerne over tre meters arbejdsbredde er med hydraulisk opklap, så transportbredden kun er 2,60 meter, fortæller Leif Jensen.

Han meddeler videre, at kontrollen af klippehøjden let justeres via den hydraulisk hævbare ramme.

- Bommen er opbygget med trapezophæng, der både kan hænge frit, men også giver mulighed for hydraulisk tvangsstyring, så den er enkel at tilpasse de enkelte arealer, der ønskes bearbejdet.

Læs også