Faglig høstfest i roemarken

I slutningen af august indleder KWS en uge med fire faglige møder, der alle afsluttes med grillbøffer i roemarken.

Programmet for KWS’ grillarrangementer i roemarkerne indledes med en times komprimeret faglig gennemgang.

Det er snart mange år siden, at KWS begyndte at servere grillbøffer i roemarken.

- Forplejningen er selvfølgelig tilbehøret og ikke det primære, understreger konsulent Elo West Larsen fra KWS Scandinavia.

Men faglighed og hyggestund går som regel meget godt i hånd her på et tidspunkt, hvor de fleste forhåbentlig er færdige med kornhøsten og endnu knapt er kommet i gang med efterårsarbejdet i marken.

Programmet for KWS’ grillarrangementer består af en times komprimeret faglig gennemgang efterfulgt af et nærmest gourmet-traktement fra Skous i Marielyst. Altid stående taffel og for det meste direkte i roemarken – såfremt vejret tillader det.

Speciel vækstsæson

- Der er i år masser at tale om. På sin måde igen en lidt speciel vækstsæson, hvor man igen kan forsøge sit bedste på at lære og forstå roedyrkningens ædle kunst, fortæller Elo West Larsen og tilføjer:

- I år har vi den store fornøjelse at præsentere vores nyansatte AgroService-konsulent Annemette Hansen Tilsted, som vi glæder os til, kommer godt i gang med konsulentarbejdet. Hun er uddannet agronom og har gode forudsætninger for at repræsentere KWS på den faglige side i roemarken.

Arrangementet sker i samarbejde med BASF, hvor konsulent Jesper Kystgard står for de faglige input. Derudover forventes Nordic Sugar samt Troels Frandsen fra Danske Sukkerroedyrkere at deltage på møderne i år.

Tilmelding nødvendig

- Efter en tid med stærke begrænsninger i forsamlingsmuligheden synes vi efterhånden, det er vigtigt at mødes fysisk, og da det sker udendørs og med særlig opmærksomhed på Covid-19, mener vi, det er fuldt forsvarligt at gennemføre, understreger Elo West Larsen.

Helt konkret afvikles der fire arrangementer i roelandet, og det er de fire første hverdage i uge 35. På Basnæs Gods mandag den 30. august, Gisselfeld Kloster tirsdag den 31. august, Boderup onsdag den 1. september og slutteligt Rosenbjerg torsdag den 2. september. Alle arrangementer foregår i tidsrummet fra klokken 17 til 19.

- Alle medlemmer af KWS BeetClub kan deltage, og tilmelding sker på kwsbeetclub.dk. Det er ikke muligt at deltage uden tilmelding, påpeger Elo West Larsen, der ser frem til den fantastiske stemning, der plejer at være til disse arrangementer.

Læs også