Majshøst tegner godt

Majshøsten i Jylland er kommet godt fra start, og tegner godt.

Jens Frederik Lauridsen, Lydum Maskinstation nær Nørre Nebel i Vestjylland. Foto: Bøje Østerlund Lydum Maskinstation har haft majssnitteren i gang i flere uger – blandt de første opgaver denne mark ved Nørre Nebel i Vestjylland.

Jens Frederik Lauridsen, Lydum Maskinstation nær Nørre Nebel i Vestjylland kunne for godt to uger siden sende majssnitteren i marken til den første egentlige opgave i majsen.

-  Det interessante i år er jo, at kolberne har udviklet sig fantastisk og er godt fyldte og dermed tørre nok, når man klemmer på dem. Til gengæld er stænglerne stadig noget grønnere end normalt, men dog ikke mere end jeg vurderer, der ikke vil komme saftafløb fra stakken, siger Jens Frederik Lauridsen.

Forårets og forsommerens bekymringer om majsudbyttet er ifølge Jens Frederik Lauridsen helt ekstraordinært gjort til skamme i år.

Uden at kende analysetal endnu, er det Jens Frederik Lauridsens vurdering, at majshøsten står til at give nogenlunde normale udbytter med den flotte tilvækst, der har været i det lune august- og septembervejr.

- Sådan ser det ud her på egnen og det er helt utroligt, så godt de er kommet efter det hen over sommeren, og majsene har jo groet fint helt til nu, hvor vi dårligt nok har haft nattetemperaturer under 10 grader.

Læs også