Ny rundballepresser fra Pöttinger

Den store østrigske maskinfabrik, Pöttinger, lancerer en helt nye rundballepresser, der kombinerer presser med indpakker til maskinstationer og planteavlsbedrifter på Agritechnica-udstillingen.

For to år siden udvidede Pöttinger produktprogrammet yderligere med Impress rundballepressere med indpakker.

- Til Agritechnica-udstillingen viser Pöttinger den nye Impress 185 VC PRO, som er en variabel rundballepresser, der egner sig til maskinstationer og større planteavlsbrug. Den høje fleksibilitet i ballestørrelsen mellem 0,90 og 1,85 meter gør Impress til det ideelle valg, hvor der er mulighed for høj udnyttelse af presseren, forklarer Lars Andreasen, der er salgschef for Pöttinger Scandinavia.

Den 2,3 meter brede pickup giver mange fordele. Brede skår opsamles perfekt, hvor det også er meget lettere for føreren af presseren at køre kurvekørsel samt ind i skåret uden behov for større svingninger. Den centerophængte pickup giver bevægelsesfrihed med en pendulbevægelse på 120 mm.

- Impress 185 VC PRO har et optimalt materialeflow ind i presseren og det er en forudsætning for den bedste foderkvalitet. Den patenterede spiralrotor fører materialet ind i ballekammeret over hele bredden og tangentielt (i en ideel vinkel). Resultatet er høj kapacitet, med meget lavt spild, hvor ballen holder sin form, siger salgschefen.

Snitter ud til kanten af ballen

Impress-modellen har en snitlængden på 36 mm over rotorens bredde. Den overliggende og udtrækkelige FlexCut 32 knivbank har 32 Twinblade vendbare knive med Nonstop individuel knivsikring. Dette beskytter knivene mod skader eller brud og sikrer en høj snitkvalitet.

Med den nye Impress 185 VC PRO kommer indpakningssystem også ind i en klasse for sig. Dette er specielt udtænkt til at matche den høje kapacitet på ballepresseren, hvor indpakkerens omdrejningstal er 36 omdr./min. Indpakkeren er under ophæng, hvilket giver fordele på maskinens tyngdepunkt samt håndtering af baller i stor diameter.

Balleaflæsningshøjden er lav eller tæt på jorden for at reducere risikoen for skader på ballerne ved aflæsning. Udskiftning af folie er hurtig og enkelt på grund af det hydrauliske foliemagasin (6 x 2 ruller i det beskyttede område bag sideskærm).

Pöttinger, hal 27, stand F49

Læs også