Så-kalibrering på mobilen

Små og store nyheder på Väderstad-standen.

I bogstaveligste forstand har Väderstad både stort og små nyt at vise frem i hal 12.

Det største redskab er en 14,25 meter bred såbedsharve, som den nytiltrådte salgschef hos den svenske fabriks danske datterselskab, Asger Jørgensen, også forventer dansk efterspørgsel på.

NZ Extreme 1425-harven har fem sektioner, som individuelt følger markens kontur. Den fås også i 12,5 meters arbejdsbredde og som liftudgaver i fem og seks meters bredde.

Nyheder i mindre skalaer er både en ny finesse, der kan give stubharver en grubbefunktion, og nyheder indenfor kalibrering af såmaskiner.

Førstnævnte er en særlig 10 centimeter grubbetand, som monteres på den bageste bulle på Väderstad Opus eller Topdown-stubharverne.

Mobil-kalibrering

På såvel Rapid, Spirit og Tempo såmaskinerne er det nu muligt at udføre kalibreringen med mobiltelefonen både som Android og iPhone-version.

- Kalibreringen sker som hidtil på iPad, men den kan landmanden nu lade blive i traktoren, og så i stedet udføre kalibreringen trin for trin på mobilen ude ved såmaskinen, forklarer Asger Jørgensen. Dermed bliver såforberedelsen både mere brugervenlig og nemmere for en måske uerfaren chauffør.

Med SeedEye-systemet kan Väderstad som den eneste såmaskineproducent også kalibrere såarbejdet med antal kerner pr. kvadratmeter.

erik@landbrugfyn.dk
telefon 63 38 25 28

Læs også