bannerPos

Familien Therkildsen vandt Miss Agro Nord

Miss Agro Nord 2019 blev 2. kalvs Epic-datteren fra Raunhøj Dairy, som modtog 5.000 kroner sponsoreret af DLG Nordjylland.

Tenna Bang

Journalist
08-03-2019 14:00
Familien Therkildsen kan se tilbage på et vellykket Agro Nord, hvor familiens seks medbragte køer snuppede flere modeltitler på kvægfagmessen i Aars. Blandt andet Miss Agro Nord 2019.

Agro Nord har været indbegrebet af dyr i særdeles høj topklasse de seneste 30 år i Messecenter Vesthimmerland. I år var ingen undtagelse, og både den danske jerseydommer, Peter Larson, og den spanske DH- og DRH-dommer Jaume Serrabassa Vila, var imponeret over dyrenes niveau, da 124 DH-, 38 jersey- og 20 DRH-dyr blev fremvist i ringen.

En af udstillerne var familien Therkildsen fra Spørring ved Hjortshøj nær Århus, som havde taget seks køer med.

- Vi vidste, vi havde et godt hold. Men at kunne stå her som vi gør nu, må man ikke tro på, inden man tager afsted, fortalte Jakob Therkildsen, efter at han og resten af familien Therkildsen var blevet badet i blitzlys.

Familien løb nemlig med den fornemste titel af dem alle, Miss Agro Nord, men ikke nok med det havde de også bedste ældre DH-ko og bedste ældre DRH-ko.

Miss Agro Nord kan spores 50 år tilbage

Miss Agro Nord bar »bedste mellem ko«, 2. kalvs Epic-datter med Sid som morfar.

- Hun blev bedste 1. kalvsko på Agro Nord sidste år, og efter at hun har kælvet igen, er hun bare blevet endnu bedre, fortæller Jacob Therkildsen, som er en del af »Raunhøj Dairy-teamet«, en ejendom med 320 økologiske køer, som er ejet af Jacobs far og bror, Per og Christian Therkildsen. Selv driver Jacob Therkildsen mælkeproduktionsejendommen Nygaard i Trustrup på Djursland.

Miss Agro Nord er ud af en kofamilie, som familien selv har udviklet, og kan spores over 50 år tilbage. Med titlen fulgte 5.000 kroner, som var sponsoreret af DLG Nordjylland.

Tre modeldyr på Agro Nord

Familien Therkildsen havde også bedste ældre DH-ko, som forsvarede sin titel fra sidste års Agro Nord. En 4. kalvs Aftershock-datter med R Modest som morfar.

Jacob Therkildsen fortæller, at familiens største overraskelse på Agro Nord var, at deres 3. kalvs Bama Red-datter blev bedste ældre DRH-ko.

Reserve champion gik til Jersey

Blandt jerseykøerne gjorde især en ko sig bemærket. En 2. kalvs Primero-datter fra Adelgaard Jersey.

Koen vandt konkurrencen »Bedste yver«, en ny konkurrence på Agro Nord på tværs af alle malkeracer, og blev belønnet med 2.000 kroner fra Dyrlægerne Himmerland Kvæg.

Herefter blev hun udnævnt til skuets bedste yngre jerseyko, hvilket førte hende hele vejen til finalen, hvor hun blev reserve champion og modtog 3.000 kroner, som var sponsoreret af Sørens Klovpleje.

Det var en glad familien Petersen, som onsdag aften igen kunne tage den to timers lange køretur hjem til Skjern.

Modeldyr på Agro Nord 2019

Holstein

Bedste afkomsgruppeko: 41815-03621, Nilsson-datter fra Per Øris Høgh, Møldrup, Breed’n’Care.

Bedste kvie og bedste kvie på tværs af racer: 41092-05958, Atwood-datter fra Niels Henrik Nørgaard, Nørbæk ved Fårup.

Bedste yngre: 66625-00076, Doormann-datter fra Dueholm, Skive

Bedste mellem og Miss Agro Nord: 25835-03497, Epic-datter fra Raunhøj Dairy I/S ved familien Therkildsen, Spørring ved Hjortshøj.

Bedste ældre: 25835-02941, Aftershock-datter fra Raunhøj Dairy I/S ved familien Therkildsen, Spørring ved Hjortshøj.

Bedste besætningsgruppe: Bathau Holstein, Batum ved Tjele.

DRH

Bedste yngre: 38143-03362, Awesomered-datter fra Borup Holstein ved familien Hollensen, Borup ved Vrå.

Bedste ældre: 25836-03255, Bama Red-datter fra Raunhøj Dairy I/S ved familien Therkildsen, Spørring ved Hjortshøj.

Jersey

Bedste kvie: 53448-03222, VJ Hitman-datter fra Laura og Katrine Bak Thomsen, Hørup ved Møldrup.

Bedste yngre, bedste yver på tværs af racer og reserve champion: 53448-03374, Primero-datter fra Adelgaard Jersey ved familien Petersen, Skjern.

Bedste ældre: 35582-06162, Irwin-datter fra Alstrup I/S, Alstrup ved Brønderslev.

Bedste besætningsgruppe: Tastum Jersey ved Familien Søgaard, Stoholm ved Skive.

 

Knap 5.000 mennesker gæstede Agro Nord

Det var en tilfreds direktør for Messecenter Vesthimmerland, som torsdag morgen kunne gøre status over årets Agro Nord.

Knap 5.000 gæster lagde vejen forbi, til stor tilfredshed for Brian Otte.

- Det er det rigtige publikum, der kommer i forhold til udstillerne, hvilket er altafgørende, fortalte Brian Otte, som også generelt oplevede stor tilfredshed fra de mange produkt- og maskinudstillere.

Fagmessens nye tiltag, med udskænkning af gratis fadøl og bier-stemning inden aftenens auktion, var et stort tilløbsstykke. Begge tribuner og hele langsiden langs ringen var proppet med mennesker, da seks auktionskvier blev vist frem i ringen. Desværre var købelysten ikke stor, og tre kvier opnåede aldrig deres mindstepris.

- Vi har snakket om, om den måde at handle dyr på er for gammeldags i forhold til nutidens landmænd. Eller også er fokusset på sygdom så stort, at man er lidt tilbageholdende med at tage et nyt dyr ind i besætningen, fortæller Brian Otte, som at dømme ud fra publikumssuccesen forventer auktion igen næste år.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next