BSA Helix-pumper fra Bauer for første gang i Danmark

Foruden BSA-pumper stiller Bauer med sit brede vandingsprogram, der tæller både traditionelle Rainstar-vandingsmaskiner og pivotvanding.

Østrigske Bauer, der på Agromek er repræsenteret ved den skandinaviske salgschef Jacob Johnsen, udstiller for første gang i Danmark firmaets BSA Helix-pumper.

BSA er et af Bauers brands, som hovedsagelig er kendt i Tyskland. Herhjemme markedsføres BSA blandt andet til biogas med en pumpekapacitet op til 240 kubikmeter i timen.

- Men vores blålakerede BSA Helix-pumper er også gode til flytning af gylle. Og de er specielt gode til at pumpe meget tyk gylle, forklarer Jacob Johnsen fra Bauer.

Af samme årsag er BSA Helix-pumper også monteret på en stor del af Bauers selvsugende gyllevogne, hvor pumperne har en kapacitet helt op til 4.000 liter i minuttet.

Som mobile, traktordrevne pumper eller som pumper med elmotor kan man nemt sætte BSA-pumper ind alle steder, forklarer Jacob Johnsen.

Kendes som »Snekkepumpe«

Helix-pumpen fra BSA er normalt en fritstående pumpe, der står uden for tanken eller i et pumpehus, hvilket betyder, at den er nem at tilse, servicere og vedligeholde.

Helix-pumpen fra BSA, der typisk er frekvensstyret, kendetegnes også ved, at den giver et meget konstant tryk. Og derfor er den også perfekt til at føde en separator, som Bauer også er specialister i.

BSA Helix-pumpen kaldes i daglig tale i Danmark også en »Snekkepumpe«. Der er tale om en roterende fortrængningspumpe, hvor materialet transporteres fra overbeholderen gennem slangen til sprøjtelansen.

- Vi udstiller på Agromek en kørende pumpe, så man kan høre og se den lidt i drift, forklarer Jacob Johnsen.

Bredt vandingsprogram

Ud over BSA’s Helix-pumper udstiller Bauer sit brede vandingsprogram.

Herunder store og små Rainstar-vandingsmaskiner, ligesom man selvfølgelig har sin pivotvander samt Bauer- og Fan-separatorer på udstillingen. Sammen med pumper og mixere til både landbrug og biogas.

Læs også