Fin rapshøst har givet 2WM en god start

Anders Wester Wedel Madsen, indehaver af 2WM, glæder sig over en god start for kornselskabet, der handler raps på begge sider af Storebælt.

KORNHANDLER I foråret stiftede Anders Wester Wedel Madsen firmaet 2WM ApS, og kornselskabet, der har base i Høng mellem Slagelse og Kalundborg, er kommet godt i gang med rapshandler både øst og vest for Storebælt.

- Rapshøsten var med udbytter omkring det normale, og rapsen har været i god kvalitet, fortæller Anders Wester Wedel Madsen.

Den vestsjællandske kornhandler, der blandt andet har en fortid i 3K, melder om en vandprocent på mellem 7 og 8,5 procent, urenheder fra 0,4 til 1,5 procent, og en olieprocent mellem 42 og 48 procent.

- I et enkelt parti var der dog 4,5 procent urenheder, men det skyldes ifølge landmanden, at der var lidt mange kamiller i rapsmarken, oplyser Anders Wester Wedel Madsen, som videre beretter, at 40 procent af partierne har opnået tillæg som følge af lav vandprocent eller høj renhedsprocent.

Afhentning og afregning

Anders Wester Wedel Madsen glæder sig også over, at afhentningen af raps er gået godt og sender i den forbindelse ros til chauffører og vognmænd.

Selve afregningen er sket på tre forskellige måder, og det foregår efter ønske fra landmændene. Omkring 40 procent af landmændene har valgt at afregne lige efter høst, andre 40 procent har valgt at afregne det halve efter høst og resten senere, mens cirka 20 procent af landmændene har valgt senere afregning.

Rapskunderne hos 2WM vil nu i øvrigt løbene få tilsendt en nyhedsmail omkring rapsdyrkning hele vækstsæsonen.

Anders Wester Wedel Madsen håber, dette tiltag vil give endnu bedre udbytter. For som han siger: - Jo mere landmanden høster, jo mere raps kan 2WM købe.

- I år var det meget tørt, da rapssåningen begyndte i august, men heldigvis kom der efterfølgende noget regn, så mon ikke vi kan se frem til en god rapshøst, slutter kornhandleren fra Vestsjælland.

Læs også