Ung landmand smed krykkerne

Efter en artikel i LandbrugØst fik Casper Roel Hansen kontakt til Sundhedsshoppen, der har hjulpet den unge landmand af med smerter efter en arbejdsulykke.

Den vestsjællandske landmand, Casper Roel Hansen, læste i juli i år en artikel i LandbrugØst, der skulle vise sig at få stor betydning for ham.
Den vestsjællandske landmand, Casper Roel Hansen, læste i juli i år en artikel i LandbrugØst, der skulle vise sig at få stor betydning for ham.

ARBEJDSSKADE Der sker mange arbejdsulykker i landbruget, og den 27. juni 2013 blev den unge sjællandske landmand Casper Roel Hansen en del af statistikken, da hans fod kom i klemme i en bundsnegl i en kornsilo.

Casper Roel Hansen var blevet færdiguddannet landmand bare fem måneder før ulykken, hvor hans underarm også kom en tur i kornsneglen. Det var dog primært hans ene ankel, der har givet ham store problemer.

- Når jeg skulle bevæge mig rundt og passe gården, gik jeg med krykker, fordi min højre ankel gjorde så ondt, at jeg ikke kunne støtte på den, og den var også hævet, fortæller Casper Roel Hansen, som i juli i år læste en artikel i LandbrugØst, der skulle vise sig at få stor betydning for ham.

Artiklen handlede om Leif Petersen fra Tornved Maskinstation, der havde fået det bedre i sine led, efter han var begyndt at tage kosttilskudsprodukter fra Sundhedsshoppen. Det inspirerede ham, og han kontaktede Kirsten Bak Hansen fra Sundhedsshoppen.

Sygemeldt i halvandet år

- Jeg er nu også begyndt at tage kosttilskud fra Sundhedsshoppen, og siden, jeg har gjort det, har jeg kun en enkelt gang haft brug for at tage smertestillende piller, lyder det med et smil fra den 29-årige sjællænder, der ellers er typen, som ikke tror på den slags kosttilskud.

- Jeg besluttede fra starten dog, at det skulle komme an på en prøve, så jeg smed de smertestillende piller, som jeg tog hver eneste dag. Allerede efter 30 timer var der faktisk en forbedring, og jeg havde stort set ikke ondt i min fod længere, siger Casper Roel Hansen, der sammen med sin kæreste overtog en landejendom syd for Kalundborg bare fire dage efter ulykken i 2013.

Casper Roel Hansen var dog først halvandet år efter ulykken klar til at prøve kræfter med arbejdsmarkedet igen, og lægerne anbefalede ham, at finde et andet job end landmand. Han forsøgte sig derfor med et entreprenørjob.

Et liv som fuldtidslandmand

- Det var bare ikke noget for mig, så jeg blev der kun i tre måneder. Jeg var så heldig, at Novozymes manglede en til at læsse tankbiler, og der har jeg været lige siden på fuld tid, oplyser Casper Roel Hansen, der samtidig har udvidet den vestsjællandske landbrugsejendom til at omfatte 43 hektar, og med forpagtning passer han 65 hektar.

- Jeg vil rigtig gerne på et tidspunkt blive fuldtidslandmand og leve af det, men det kan jeg ikke endnu, og som ung er det vanskeligt at låne så mange penge i banken, fortæller Casper Roel Hansen, der generelt er en aktiv mand.

Han er således også begyndt at forhandle et naturprodukt lavet af harpiks, dustex, som binder støv til grusvejene, så man undgår en støvsky i de tørre sommermåneder, når biler og traktorer kører rundt på grusvejene.

jhal

Læs også

Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast
Tyske Treffler fås nu hos Johs. Mertz
Minister øger kontrol med dyrevelfærd
Skoleelever smagte på et job inden for fødevareerhvervet
Forening klager over Arla: - Klimakreditter og grønne løfter holder ikke
Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider