Hestefolk fik hjælp af naturlige kosttilskud

Berit Keibel og Niels Jacobsen, der driver Havhesten, ved, det er vigtigt at tænke på sit eget helbred for at servicere og yde.

Hestefolk har naturligvis stor fokus på deres dyr og dyrenes ve og vel, men mange entusiastiske hestefolk »glemmer« i den forbindelse deres eget helbred. Man skal dog tænke på sit eget helbred for at servicere og yde.

- Vi er nødt til at tænke på vores eget helbred og energiniveau, fortæller 56-årige Berit Keibel, der sammen med sin mand, 60-årige Niels Jacobsen, har Havhesten, som blandt andet arrangerer rideture i Vestjylland.

- Vi har omkring 18-20 islandske heste, og det specielle ved islandske heste er, at de kan tølte i stedet for at gå skridt. Tølt er en meget behagelig gangart, fordi der er flere ben i jorden samtidig, og dermed er der langt mindre rygsving end i for eksempel trav, forklarer Berit Keibel.

- Når vi er på langture med vores gæster, for eksempel fem-dages turen rundt om Ringkøbing Fjord, er vi på 24/7, og det er naturligvis vigtigt, at vi har den fornødne energi, påpeger hun.

Problemer med helbredet

I sommeren 2014 købte parret et stort sommerhus i Nr. Nebel med en hestefold omkring. Det er blevet til Havhesten med plads til egen beboelse, 18-20 heste samt Bed & Breakfast til 15 overnattende gæster.

Niels Jacobsen er uddannet landmand og har tidligere drevet en gård med 170 jerseykøer. Han arbejder også som beslagsmed, og det var herigennem, parret mødte hinanden – han skulle besko Berit Keibels hest.

Der opstod sød musik, men alt har dog ikke været rosenrødt for parret. I foråret 2020 begyndte begge at få udfordringer med helbredet, men takket være naturlige kosttilskud fra Sundhedsshoppen er de næsten sluppet af med skavankerne.

Det var tilfældigt, at Sundhedsshoppen kom ind i billedet. For knap et år siden var Niels Jacobsen i Ringkøbing for at besko heste hos Peter Ålbæk. Her kom snakken ind på, at Peter Ålbæk havde haft knæ- og hofteproblemer. Med naturlige kosttilskud fra Sundhedsshoppen forsvandt problemerne imidlertid.

Mere energi til gæster og heste

Niels Jacobsen, som blandt andet døjede med kramper og smerter i hænderne, ringede dagen efter til Kirsten Bak Hansen, der ejer Sundhedsshoppen og formidler naturlige kosttilskud til blandt andet slidte og brugte led.

- Efter Niels havde taget produkterne i et par måneder, kunne jeg tydeligt se på ham, han havde fået det meget bedre. Da jeg også selv havde kramper og overgangssymptomer, og en mave, der ikke fungerede optimalt, gik jeg også i gang med produkterne, fortæller Berit Keibel, som også er kommet skavankerne til livs.

- Jeg er meget mere frisk og har mere energi til at være der for gæsterne og hestene. Sidder du på en hest og har ondt i dine led, kan hesten mærke det, så derfor er det vigtigt, at rytterne har det psykisk og fysisk godt.

- Det er også derfor, jeg er begyndt at bruge vores heste i terapi til mennesker, der har problemer, fortæller Berit Keibel, som har mange uddannelser bag sig – folkeskolelærer, zoneterapeut, dybdepsykolog og healer, hvor hun altså inddrager heste i terapien.

/ jhal

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast