Årets unge landmand satte annonce i avisen og fandt sit landbrug

Prisen som »Årets unge landmand« går i år til Henrik Pihl Winterø fra Fyn. Han overtog sin nuværende gård på en lidt utraditionel måde. I dag driver han sammen med sin kone en imponerende ægproduktion.

På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning blev »Årets unge landmand« kåret. Og æren gik i år til ægproducenten Henrik Pihl Winterø fra Aarup på Fyn. Prisen blev blandt andet givet på grund af den utraditionelle måde, han fik sit eget landbrug på.

Den 33-årige ægproducent så sig nemlig nødsaget til at tage lidt utraditionelle metoder i brug, da han ikke havde mulighed for at overtage den kalveproduktion, hvor han var driftsleder.

Annoncerede efter en gård i avisen
 

Derfor satte den handlekraftige unge landmand en annonce i avisen, hvor han kom i kontakt med en ægproducent. Henrik Pihl Winterø havde aldrig arbejdet med fjerkræ før, men han gik i lære hos den tidligere ejer, Helge Strandgaard Hansen, og driver i dag sammen med sin kone, Karoline Pihl Winterø, en imponerende ægproduktion.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, hyldede vinderen.

- Henrik, du skal vide, at din historie virkelig har sat sig fast hos mig. Din idé med annoncen i avisen er simpelthen genial. Den måde, din kone forelskede sig i den hvide bro i haven, og hun sammen med Helge fik solgt idéen om at købe gården – selv efter du egentlig havde afskrevet den. Du havde modet til at kaste dig ud i et nyt eventyr og lære om fjerkræ. Din vilje og mod til at lykkes med det er meget inspirerende for alle, lød det fra Martin Merrild i talen til »Årets unge landmand«.

Glad vinder

Henrik Pihl Winterø var selv overrasket – og meget glad – for titlen:

- Det er helt overvældende, det her. Jeg er utrolig stolt over at vinde prisen. Den betyder rigtig meget for mig, for den er et bevis på, at der er nogen, der har lagt mærke til det arbejde, vi går og gør hver dag. Prisen er en stor anerkendelse. Og så skaber den glæde i et erhverv, der ellers kan være hårdt presset, sagde Henrik Pihl Winterø til salen, der responderede med stående klapsalver.


Henrik Pihl Winterø kæmpede om prisen sammen med to andre unge landmænd. Det var den 30-årige økologiske svineproducent Henrik Bovbjerg fra Give og den 25-årige mælkeproducent Simon Nielsen fra Langelund, også ved Give.

hka

Læs også