bannerPos

Årets unge landmand satte annonce i avisen og fandt sit landbrug

Årets unge landmand, Henrik Pihl Winterø fra Aarup på Fyn, fik en studietur til en værdi af 30.000 kroner som vinder af »Årets unge landmand«. Foto: Peter Larsen
08-11-2019 07:00

Prisen som »Årets unge landmand« går i år til Henrik Pihl Winterø fra Fyn. Han overtog sin nuværende gård på en lidt utraditionel måde. I dag driver han sammen med sin kone en imponerende ægproduktion.

På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning blev »Årets unge landmand« kåret. Og æren gik i år til ægproducenten Henrik Pihl Winterø fra Aarup på Fyn. Prisen blev blandt andet givet på grund af den utraditionelle måde, han fik sit eget landbrug på.

Den 33-årige ægproducent så sig nemlig nødsaget til at tage lidt utraditionelle metoder i brug, da han ikke havde mulighed for at overtage den kalveproduktion, hvor han var driftsleder.

Annoncerede efter en gård i avisen
 

Derfor satte den handlekraftige unge landmand en annonce i avisen, hvor han kom i kontakt med en ægproducent. Henrik Pihl Winterø havde aldrig arbejdet med fjerkræ før, men han gik i lære hos den tidligere ejer, Helge Strandgaard Hansen, og driver i dag sammen med sin kone, Karoline Pihl Winterø, en imponerende ægproduktion.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, hyldede vinderen.

- Henrik, du skal vide, at din historie virkelig har sat sig fast hos mig. Din idé med annoncen i avisen er simpelthen genial. Den måde, din kone forelskede sig i den hvide bro i haven, og hun sammen med Helge fik solgt idéen om at købe gården – selv efter du egentlig havde afskrevet den. Du havde modet til at kaste dig ud i et nyt eventyr og lære om fjerkræ. Din vilje og mod til at lykkes med det er meget inspirerende for alle, lød det fra Martin Merrild i talen til »Årets unge landmand«.

Glad vinder

Henrik Pihl Winterø var selv overrasket – og meget glad – for titlen:

- Det er helt overvældende, det her. Jeg er utrolig stolt over at vinde prisen. Den betyder rigtig meget for mig, for den er et bevis på, at der er nogen, der har lagt mærke til det arbejde, vi går og gør hver dag. Prisen er en stor anerkendelse. Og så skaber den glæde i et erhverv, der ellers kan være hårdt presset, sagde Henrik Pihl Winterø til salen, der responderede med stående klapsalver.


Henrik Pihl Winterø kæmpede om prisen sammen med to andre unge landmænd. Det var den 30-årige økologiske svineproducent Henrik Bovbjerg fra Give og den 25-årige mælkeproducent Simon Nielsen fra Langelund, også ved Give.

hka

Syngenta hjælper med at beslutte vækstregulering

Firmaet har udviklet et digitalt program, InSpire, der via få spørgsmål giver et bud på, om der bør vækstreguleres.

Aksløberlarver gør nu stor skade i vintersæd og frøgræs

Det milde vejr har medført, at larverne er mere aktive end normalt. Larverne er mindre udbredte i landet, men kan gøre stor skade, oplyser Ghita Cordsen Nielsen, Seges.

HVO-diesel på New Holland traktorer

Bæredygtighed, CO2-reduktion og generelt udledning af færre partikler er varme emner, og det gælder i den grad også i landbruget. New Holland lancerer nu CO2-venlig HVO-diesel på T7-traktorerne.

I år mangler rapsen allerede bor

- Den megen nedbør har nedvasket bor i jorden til under rodzonen og bor er afgørende for vinterrapsens strækning og blomsterdannelse, lød det på planteværnsmøde i mandags.

Den nye McCormick X7-traktor klar til levering

På den store engelske landbrugsudstilling Lamma Show i Birmingham i januar måned lancerede McCormick deres nye X7-traktorserie. Nu er maskinerne klar til levering i Danmark.

Sumas opsiger sin Deutz-Fahr forhandling

Karsten Nielsen, som ejer maskinforretningen Sumas lidt syd for Aalborg, har taget en dyb indånding og opsagt sin Deutz-Fahr forhandling. I stedet for har han indledt et samarbejde med Fendt-specialisten TBS Maskinpower, som lejer sig ind hos Sumas og starter afdelingen TBS-Suldrup.
Side 1 af 1782 (35635 artikler)Prev1234567178017811782Next