AMU-Juul gearer op på uddannelserne

Der er stor efterspørgsel efter uddannelser inden for transportsektoren, og det er også noget, man mærker til hos AMU-Juul, der er i gang med flere udvidelser.

KURSER Der er fart på udbygningen af uddannelser hos AMU-Juul, der fokuserer på uddannelser og kurser inden for transportsektoren. Det gælder både mængden af de uddannelser, skolen tilbyder, men også den plads, som kursisterne har at boltre sig på.

For et år siden åbnede skolen en afdeling i Holbæk, så AMU-Juul nu har afdelinger i Køge, Roskilde og altså Holbæk. Men det er ikke det eneste, der er sket, oplyser direktør i AMU-Juul, Jesper Juul.

- Vi er ved at starte kurser i gaffeltruck-kørsel op, fordi vi nu er blevet godkendt til det. Det starter i januar, og så har vi gennemført et større byggeri i Roskilde, så vi kommer op på omkring 2.000 kvadratmeter hal og undervisningslokaler, og 12.000 kvadratmeter banefaciliteter, fortæller direktøren.

Man kan ikke undervurdere betydningen af de udbygninger, som kursuscenteret står foran, mener Jesper Juul. For det bringer AMU-Juul frem i bussen, hvad angår faciliteter på Sjælland.

- Når man skal lave transportuddannelser, er faciliteterne altafgørende. Det fylder noget, men meget af det er praktisk erfaring. Men med udvidelserne får vi nogle faciliteter, der er helt unikke og ikke findes andre steder på Sjælland. Vi ligger også tæt på køreteknisk anlæg i Roskilde, og derfor har vi samlet alt, der skal bruges for at lave transportuddannelser, siger Jesper Juul.

Udvidelse på vej i Holbæk

De planlagte udvidelser er ikke kun koncentreret omkring centeret i Roskilde. Således kan fremtidige kursister i Holbæk også se frem til et større udbud af kurser. For det går godt i AMU-Juuls nyeste afdeling, afslører direktøren.

- Det har været en rigtig positiv oplevelse. Vi er blevet rigtig godt modtaget i Holbæk, både fra virksomheder, men også fra jobcenter, A-kasse og så videre. Sådan set har hele nordvest taget rigtig godt imod os, siger Jesper Juul og fortsætter:

- Nu er afdelingen helt oppe i gear, og der er rigtig fin belægning på de kurser, vi kører, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Vi påtænker også at flytte endnu flere kurser til Holbæk, og vi kunne godt tænke os at udvide med 300 kvadratmeter, så vi kan få flere kurser dér i 2020.

Fleksibilitet er påkrævet

Planerne om at udvide både plads og udbud tog for alvor fart, da AMU-Juul blev godkendt til at tilbyde de såkaldte lager- og logistikuddannelser.

- Det starter vi op med her i januar, og vi har bygget en hal til formålet. Så snart vi er kommet i gang med det, vil vi prøve at få det ud til vores andre afdelinger, fortæller Jesper Juul.

Kurset varer syv dage, og selv om det stadig er mest udbredt med dagskurser, hvor kursisterne tager certifikater på syv dage efter hinanden, vil der formentlig blive brug for større fleksibilitet i uddannelsesmodellerne i fremtiden. For trods høj beskæftigelse er for eksempel truckcertifikater i høj kurs.

- Nu er afdelingen helt oppe i gear, og der er rigtig fin belægning på de kurser, vi kører.

Jesper Juul

- Der er stor efterspørgsel på at lave aften- eller weekendkurser, så det er mere kompatibelt med den hverdag, vi har. I det hele taget ser vi ret stor vækst inden for kurser, der foregår uden for normal arbejdstid.

- Det skyldes også, at beskæftigelsen er så høj, som den er. Der er dog stadig mange, der gerne vil udvide deres kompetencer, og det kræver noget mere fleksibilitet, siger Jesper Juul.

500 kursister på årsplan

Han håber, at AMU-Juul i løbet af et par år kan komme op på at have 500 kursister på årsplan. For der er klare fordele ved at få truckcertifikat.

- Gaffeltruck-kurser har den fordel, at det er ligesom et stort kørekort. Det er noget, mange gerne vil have og som bruges i flere sammenhænge. Utrolig mange arbejder enten på lager, eller har brug for at få noget flyttet.

- Gaffeltrucks er ligesom lastbiler noget, rigtig mange virksomheder bruger. Det gælder også virksomheder, der ikke er »rene transportvirksomheder«, men har noget, der skal flyttes, lyder det fra direktøren.

Han tilføjer, at for at kunne vækste er det afgørende, at AMU-Juul kan tilpasse sig deres potentielle kursisters behov, så kurserne finder sted, når kursisterne har tid til at deltage.

Virksomheden startede som Juuls Køreskole helt tilbage i 1979 i Viby Sjælland. Selve køreskolen er solgt fra, hvilket har givet Jesper Juul større mulighed for at fokusere på kursusafdelingen.

Læs også