Anderledes rådgivning i en corona-tid

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, er der fortsat en velfungerende rådgivning øst for Storebælt.

Landbocentret på Fulbyvej i Sorø har i denne corona-tid til tider næsten været mennesketomt. Foto: Jesper Hallgren

CORONA Inden for rådgivningen i landbruget giver corona-krisen selvfølgelig også en række udfordringer, men de er ofte ikke større, end de kan løses.

Formanden for VKST og Gefion, Torben Hansen, ærgrer sig naturligvis også over, at corona-situationen har medført, at en lang række kurser og arrangementer er blevet aflyst.

- Heldigvis er vores medarbejdere virkelig gået til den i den her situation. Mange af dem arbejder hjemmefra. Der bliver lavet regnskaber. Planteavlskonsulenter laver markplaner, EU-ansøgninger og mange af dem er heldigvis også ude i markerne, fortæller Torben Hansen.

- Det kan, tilføjer Torben Hansen, jo foregå forholdsvis uændret på nær det her med, at man nok ikke kører i samme bil, når man er rundt og se på marker.

Han påpeger i den forbindelse, at man også stadigvæk sagtens kan mødes i små grupper ude på markerne.

- Derfor kan rigtig meget godt køre alligevel. Selvfølgelig er det udfordringsmæssigt at have en stor rådgivningsvirksomhed, hvor vi lige pludselig skal lægge rigtig meget om, siger Torben Hansen.

Flere videomøder i fremtiden

Han fortæller videre, at som i så mange andre virksomheder for tiden, bruger man i VKST rigtig meget telefon og videomøder. Og det fungerer faktisk rigtig godt.

- Når vi kommer ud på den anden side af det her, er vi faktisk på en eller anden måde kommet tættere på hinanden, selv om vi rent fysisk har været adskilt, vurderer Torben Hansen.

- Jeg tror, det vil fortsætte i fremtiden, hvor vi løber rundt ude i marken med planteavlskonsulenten via video på telefonen.

- Vi kan være rigtig glade for, at vi i Danmark er så langt fremme, når det kommer til internetdækning. Rigtig meget kan klares online, slutter den sjællandske formand.

jhal

Læs også