Beder om lov til ekstra vandinger

Det tørre og varme vejr har fået flere landmænd til at kontakte Vejle kommune i håb om at få lov til at vande ud over det tilladte.

Grænserne for vanding via egne boringer bliver testet i Vejle kommune disse uger. Tørken har således fået flere landmænd og landbrugsorganisationer til at kontakte kommunens afdeling for landbrug og vand i håb om at måtte vande mere end de 1000 kubikmeter pr. hektar, som grænsen normalt er. 

- Det er svært at sige, hvor mange der har taget kontakt. Flere landmænd har selv ringet, andre gange er det konsulenter fra landbrugsorganisationerne. De repræsenterer flere på én gang. Så problemet er reelt, siger ingeniør ved Vejle Kommune, Mette Temløv til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge avisen kan kommunen give midlertidig tilladelse til at en af de 670 landmænd, der har vandingstilladelse i kommunen, får lov til at skrue ekstra meget op for vandet. Men det vil bero på en individuel vurdering i hvert tilfælde, hvor man blandt andet ser på miljøpåvirkningen, også i forhold til drikkevandsboringer.

Landmanden skal samtidig kunne dokumentere behovet for ekstra vanding, have aflæst sin vandmåler før henvendelse, og have et overslag over, hvor meget vand der bliver brug for i resten af markvandingssæsonen.

Læs også