Fremtid og karriereplaner i fokus

Sagro lancerede temaet »Pimp din karriere« på karrieredag for kommende produktionsledere i Billund onsdag.

Produktionslederelever fra hele landet var i går på besøg hos Sagro Billund, hvor Sagro sammen med Landboungdom stod for et arrangement omkring karriere og fremtidsplaner.

De fremmødte hørte blandt andet unge landmandskolleger, arbejdsgivere og ikke mindst rådgivere fra Sagro og Økologirådgivning Danmark, der hver med sin indfaldsvinkel kom med input til de unge og deres karriere.

Til dagen var der kørt to motorcykler ind i kantinen, i forbindelse med, at Sagro lancerede temaet »Pimp din karriere«.

Det handler nemlig om at få de unge til at se på sig selv, som noget, der kan og skal bygges videre på, hvis man ikke vil ende som halvgammel Suzuki, der drypper olie på gulvet.De unge skal se på de elementer, som de kan gøre noget ved for at være attraktive og »lækre«, var fokus fra rådgivningsselskabet.

HR- og ledelsesrådgiver i Sagro, Bo Kær Pedersen, var begejstret for dagen.

- Jeg er mere tryg ved fremtiden, end jeg var i tirsdags. Der er nogle rigtigt dygtige og veluddannede landmænd på vej gennem systemet, og hvis vi i primærerhvervet griber og bygger videre på dem, er der nogle rigtigt gode kandidater på vej, siger han.

Dagen og meldingerne fra de unge gav anledning til optimisme, for der er mange unge, der også har viljen til blivedygtige landmænd.

- Vi har i Sagro muligheden for at være med til at sikre, at landmændenes og de unges forventninger stemmer overens, så vi får nogle gode ansættelser, siger Bo Kær Pedersen.

I løbet af dagen meldte 50 unge sig til et nyetableret netværk for produktionsledere, og tre unge ønskede at tage imod Sagros tilbud om karriererådgivning. Mødet havde også været en god oplevelse i følge en af deltagerne.

- Jeg synes, noget af det spændende i dag har været at høre om, hvordan nogen får det til at fungere med rigtigt mange ansatte. Det er jo samme værktøj, jeg skal bruge, hvis jeg skal være leder.  Jeg skal jo kunne holde styr på tingene – og også give slip og lade andre tage over. Det er vigtigt at kigge mere på den enkelte situation, og hvordan man gøre noget med netop de mennesker, sagde en af deltagerne, Rasmus Engesgaard, der til daglig går på Jordbrugsuddannelsen i Vejlby.
 
Mødet havde tiltrukket over 200 deltagere.

Læs også