Landbrugsstyrelsen beklager fejl

Landbrugsstyrelsen beklager at have foretaget fejlvurderinger, der har ført til, at en stor gruppe landmænd har fået udbetalt for lidt i støtte.

- Det er korrekt, at der er foretaget en fejl i forbindelse med implementeringen af landbrugsreformen. Det er en fejlvurdering, der er foretaget i styrelsen. Det kan vi kun beklage over for alle landbrugere, lyder det fra vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, Louise Piester.

Hun fortsætter:

- Det er yderst beklageligt, at fejlen har ført til en forkert beregning af betalingsrettighedernes værdi, og at en stor gruppe landmænd har fået udbetalt for lidt i støtte. Generelt får fire ud af fem landmænd mere i støtte i fremtiden. De landbrugere, der har fået udbetalt for meget i løbet af årene, kræver vi ikke tilbage.

- Det er en fejlvurdering, der er foretaget i styrelsen. Det kan vi kun beklage over for alle landbrugere

Louise Piester, vicedirektør i Landbrugsstyrelsen

Louise Piester forklarer, at hvis styrelsen havde fortsat med betalingsrettighederne uden at genberegne dem, ville det have ført til, at styrelsen havde fortsat med at lave fejl.

- Og vi kan ikke som myndighed fortsætte med at begå en fejl, der har finansielle konsekvenser for staten. Vi har et ansvar over for samfundet til at rette op, fortæller Louise Piester, og tilføjer:

Måtte vente

- Det har været vigtigt for os, at vi var sikre på konsekvenserne, før vi meldte noget ud – ellers ville vi skabe en usikkerhed i et helt erhverv, der måske ikke var berettiget. Det ville ikke have været til gavn for nogen landmænd. Så snart vi kunne sige, hvad det betød for den enkelte landmænd, meldte vi ud.

Louise Piester lover, at Landbrugsstyrelsen også fremadrettet vil have et stort fokus på at orientere landmændene om, hvad det betyder for dem.

- Vi er endnu ikke færdige med processen med Kommissionen – den forventer vi først afsluttes i løbet af 2020.

Ifølge Landbrugsstyrelsens foreløbige beregninger vil cirka 200 landmænd miste over 100.000 kroner årligt, mens cirka 29.000 landbrugere fremover vil modtage en højere støtte og cirka 7.500 vil modtage mindre.

mip

Læs også