bannerPos

Landbrugsstyrelsen beklager fejl

06-11-2019 07:01

Landbrugsstyrelsen beklager at have foretaget fejlvurderinger, der har ført til, at en stor gruppe landmænd har fået udbetalt for lidt i støtte.

- Det er korrekt, at der er foretaget en fejl i forbindelse med implementeringen af landbrugsreformen. Det er en fejlvurdering, der er foretaget i styrelsen. Det kan vi kun beklage over for alle landbrugere, lyder det fra vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, Louise Piester.

Hun fortsætter:

- Det er yderst beklageligt, at fejlen har ført til en forkert beregning af betalingsrettighedernes værdi, og at en stor gruppe landmænd har fået udbetalt for lidt i støtte. Generelt får fire ud af fem landmænd mere i støtte i fremtiden. De landbrugere, der har fået udbetalt for meget i løbet af årene, kræver vi ikke tilbage.

- Det er en fejlvurdering, der er foretaget i styrelsen. Det kan vi kun beklage over for alle landbrugere

Louise Piester, vicedirektør i Landbrugsstyrelsen

Louise Piester forklarer, at hvis styrelsen havde fortsat med betalingsrettighederne uden at genberegne dem, ville det have ført til, at styrelsen havde fortsat med at lave fejl.

- Og vi kan ikke som myndighed fortsætte med at begå en fejl, der har finansielle konsekvenser for staten. Vi har et ansvar over for samfundet til at rette op, fortæller Louise Piester, og tilføjer:

Måtte vente

- Det har været vigtigt for os, at vi var sikre på konsekvenserne, før vi meldte noget ud – ellers ville vi skabe en usikkerhed i et helt erhverv, der måske ikke var berettiget. Det ville ikke have været til gavn for nogen landmænd. Så snart vi kunne sige, hvad det betød for den enkelte landmænd, meldte vi ud.

Louise Piester lover, at Landbrugsstyrelsen også fremadrettet vil have et stort fokus på at orientere landmændene om, hvad det betyder for dem.

- Vi er endnu ikke færdige med processen med Kommissionen – den forventer vi først afsluttes i løbet af 2020.

Ifølge Landbrugsstyrelsens foreløbige beregninger vil cirka 200 landmænd miste over 100.000 kroner årligt, mens cirka 29.000 landbrugere fremover vil modtage en højere støtte og cirka 7.500 vil modtage mindre.

mip

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next