bannerPos

Landbrugsstyrelsen skuffer igen med stærkt forsinket udbetaling

11-01-2020 16:23

Tilskud til pleje af græs og naturarealer begynder først til foråret – og de uheldigste får først pengene i juni. Det skriver Sagro i deres nyhedsmail.

Alle landmænd, der har fået tilsagn om tilskud til pleje af græs og naturarealer, må ifølge Sagro regne med, at det bliver forår, inden de får pengene at se.

Landbrugsstyrelsen har netop meddelt, at udbetalingerne igen i år bliver forsinkede. De mest uheldige må vente helt til udgangen af juni måned, fremgår det.

Normalt har udbetalingerne til ordningen (tidligere kaldt MVJ) fundet sted fra december til februar, men også i 2019 var det galt med 2018-udbetalingen. Her faldt pengene også i løbet af forår og sommer.

Landbrugsstyrelsen forklarer den sene udbetaling med, at styrelsen i første omgang prioriterer udbetaling af økologitilsagn, omlægningstilsagn, gamle 20-årige tilsagn og gamle 5-årige tilsagn fra før 2014.

Styrelsen skriver: »Vi er gået i gang med at udbetale tilskud til de ansøgere, der har søgt udbetaling af økologisk arealtilskud. Udbetalingerne er sket løbende siden december.«

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next