bannerPos

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Formand for Østjyllands Landboforening, Henrik Nielsen, er glad for at kunne sende et syvcifret beløb tilbage til medlemmerne.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
23-01-2020 14:14
Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

-  På generalforsamlingen sidste år besluttede vi, at foreningens overskud fra 2018 skulle komme medlemmerne til gode. Der var krise hos vores svine- og kvægproducenter, og vi besluttede, at overskuddet på 1,2 millioner kroner skulle føres tilbage til medlemmerne som en rabat på kontingentet i år, fortæller formand for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen. Han fortsætter:

-  Overskuddet kommer fra vores ejerandel i rådgivningsselskabet velas - det tidligere LMO- og det er glædeligt, at vi kan føre et så stort og mærkbart beløb tilbage til vores medlemmer. I en tid, hvor landbruget ikke har tjent så mange penge, giver det ikke mening at forhøje foreningens egenkapital. Det er langt bedre at pengene kommer vores medlemmer til gode, understreger han. 

Erhvervspolitisk arbejde
Østjysk Landboforening arbejder målrettet på at varetage medlemmernes interesser og søge politisk indflydelse både lokalt og på landsplan.

- Vi er sat i verden for at gøre en forskel for vores medlemmer og deres familier. Det er det, vi hele tiden har in mente. Vi ønsker at være med til at sætte dagsordenen og påvirke de politiske beslutninger til gavn for landbruget. Det er det, vi arbejder målrettet på både som selvstændig forening og i samarbejde med de andre midt- og østjyske landbrugsforeninger, slutter Henrik Nielsen.

Landboforeningens formand står i spidsen for 550 medlemmer fra Horsens, Hedensted og Ikast-Brande kommuner 

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next