Udbytterig bustur til Overgaard Gods

140 landmænd fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster har besøgt Overgaard Gods ved Mariager Fjord.

Agrochef Claudio Pelsen fortalte de 140 landmænd fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster om aktiviteterne på Overgaard Gods. Foto: Erik Kjærgaard Christensen
Både oplevelsesmæssigt og fagligt blev det en meget udbytterig dag for de 140 østdanske kunder hos Overgaard Gods’ agro-afdeling, da de for nylig deltog i en bustur til godset ved Mariager Fjord nord for Randers.
Vel ankommet til Overgaard Gods havde deltagerne lejlighed til at se maskinparken. Desuden var der en rundtur på det 1.802 hektar store markbrug, der drives pløjefrit.
I alt dækker Overgaard Gods et areal på 2.376 hektar – Danmarks største jordareal samlet på ét sted. Desuden ejer godset Dronninglund Storskov på 990 hektar.
Knap 1.000 hektar af markbruget befinder sig på tidligere havbund, der blev inddæmmet i første halvdel af 1960’erne af den navnkundige godsejer Flemming Juncker. De inddæmmede arealer vandes via åbne grøfter og kanaler.  
 

Flere udvidelser

På turen var en præsentation af de udvidelser øst for Storebælt, Overgaards agro-afdeling har gennemført inden for det seneste års tid.
I Køge har man etableret kornmodtagelse med lagerplads til 10.000 tons gennem købet af Køge Korns kornfaciliteter, og på Falster er der etableret kornmodtagelse på Skjørringe Gods med lagerplads til 16.000 tons.
På Iselingen Gods ved Vordingborg er man aktuelt ved at opføre en ny kornhal, så lagerkapaciteten øges fra 28.000 tons til omkring 40.000 tons, og på Møn supplerer Overgaard fra den kommende høst faciliteterne på Nybøllegård med en nyetableret korn- og rapsmodtagelse på Kostervig.

Læs også