Mink-arbejdere hjælpes videre til nyt job

Jobportalen jobstafet.dk gør en særlig indsats for, at de tidligere mink-arbejdere får et nyt og godt job. Specielt svineproducenter har vist stor interesse for den kvalificerede arbejdskraft.

De sidste mink er aflivet og en del af dem pelset. Tilbage står omkring 3.000 ansatte i minksektoren – heraf hovedparten minkarbejdere fra minkfarme. De kan måske se frem til et nyt job hos de danske svineproducenter. Arkivfoto
De sidste mink er aflivet og en del af dem pelset. Tilbage står omkring 3.000 ansatte i minksektoren – heraf hovedparten minkarbejdere fra minkfarme. De kan måske se frem til et nyt job hos de danske svineproducenter. Arkivfoto

Da minkbranchen i november blev lukket ned i Danmark, betød det, at en masse kvalificerede og hårdtarbejdende medarbejdere mistede deres job fra den ene dag til den anden.

Jobstafet.dk, der er Danmarks største formidler af jobs i landbruget, sætter nu ekstra fokus på at matche de tidligere mink-arbejdere med andre arbejdsgivere i landbruget.

-  Vi ser det som vores helt naturlige ansvar at træde til og hjælpe landbruget i den svære situation. Vores rolle er at matche de mange dygtige medarbejdere, der gerne vil bruge deres kompetencer og erfaringer, med nye arbejdsgivere inden for landbruget, fortæller Christina Libach Bentzen, der er HR konsulent og projektleder på jobstafet.dk som er ejet af LandboUngdom.

Jobstafet.dk har oprettet en sektion på hjemmesiden, der er målrettet nye arbejdsgivere til tidligere mink-arbejdere. Samtidig kan man nu som jobsøgende i sit CV sætte flueben ved ”Minkerfaring”, hvilket optimerer sammenkoblingen mellem tidligere mink-arbejdere og deres kommende arbejdsgiver.

Jobstafet.dk vil desuden henvende sig til interesseorganisationer inden for minkbranchen med budskabet om at henvise tidligere minkarbejdere til platformen.

 

Attraktive for svineproducenter

Ifølge Danmarks Statistik var der lige under 3.000 medarbejdere i minkbranchen, der var direkte beskæftiget på minkfarmene.

HR-konsulenterne på jobstafet.dk oplever, at specielt én produktionsgren inden for landbruget er interesseret i kompetencerne hos tidligere mink-arbejdere.

-  Vi ser, at de tidligere minkmedarbejdere er særligt attraktive for svineproducenter – også selvom de aldrig har passet svin. Arbejdsfliden, strukturen og kompetencerne fra arbejdet på en minkfarm kan i høj grad genbruges i en svinestald, så vi opfordrer både danske og udenlandske medarbejdere til at holde modet oppe og se muligheder, siger Christina Libach Bentzen.

jba

Læs også

Seges sætter fokus på landbruget som attraktiv arbejdsplads
Antallet af ledige rasler ned i Danmark
Der er ny uvished om udenlandsk arbejdskraft
LMO vinder sag: Skat satte medarbejderes husleje alt for højt
Sprogkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet
Rekrutteringsvirksomhed omorganiserer