Sagsbehandlingstid for arbejdstilladelser falder

Sagsbehandlingstiden falder ved SIRI for ansøgninger om arbejdstilladelser.

Sagsbehandlingstiderne for arbejdstilladelser for udenlandske fodermestre og praktikanter er faldet. Arkivfoto

SIRI har i lang tid været bagefter med behandling af ansøgninger om arbejdstilladelse til fodermester og praktikanter.

Servicemålet ligger typisk på 30 dage, men ifølge deres egen statistik kan det ses, at særligt for praktikanter, ligger sagsbehandlingstiden næsten på servicemålet nu, mod sagsbehandlingstiden i de første måneder af 2021, som lå på over tre måneder.

For fodermester og familievisa formoder SIRI, at i løbet af 3. kvartal vil kunne leve til deres servicemål, som er én måned for fodermesteransøgninger og to måneder for familievisa-ansøgninger.

Færre ansøgninger

Den seneste statistik fra SIRI viser ligeledes et fald af indleveret ansøgninger på landbrugsområdet.

Årsagen kan være, at der i en periode var lukket ned for praktikant-ansøgninger– det er nu igen åbnet op. Og det er vigtigt at pointere, at der kun har været ”lukket” ned for praktikant ansøgninger – alle andre ansøgninger, som f.eks. til fodermester, familievisa og permanent kører uændret.

Rigtige dokumenter mangler

Ifølge ”NYiDanmark” har SIRI ofte problemer med, at der ikke er indsendt de rigtige dokumenter til en ansøgning og det forlænger hermed også sagsbehandlingstiden.

- Vi oplever ingen problemer med SIRI. Vi har en god kommunikation med SIRI samt at vi kender ansøgnings processener på området og ved hvilke dokumentation der skal fremsendes, siger HR-medarbejder Sussie Thulstrup Jensen, Jobstafet ejet af LandboUngdom.

Læs også