Undgå at maskinomkostningerne løber løbsk

Splittes maskinomkostningerne ud på hver enkelt maskine, kan man med de digitale regnskabsløsninger, der findes på markedet i dag, nemt og hurtigt få både visuelt syn for sagen, og få aktuelle tal på hver enkelt maskine.

I øjeblikket er der travlhed på markerne. Høsten er i gang, mejetærskeren og traktoren er smurt, og der bliver holdt skarpt øje med vejrudsigten. Men når udbyttet fra markerne er i hus, er der tid til andre overvejelser.

Hvad koster det eksempelvis at holde din maskinpark kørende, hvad er omkostningerne ved en specifik maskine og er det tid at investere i nyt, på grund af for store omkostninger til service og vedligeholdelse? Hvordan får jeg overblikket over min aktuelle økonomi, og er det på tide at få digitaliseret mine regnskaber?

Digitale regnskaber

Detaljeringsgraden i dine regnskaber er afgørende for dit overblik, og bliver alt, der vedrører vedligeholdelse af maskiner bogført på samme konto, kan det være svært at skabe dette overblik. Splittes omkostningerne derimod ud på hver enkelt maskine, kan man med de digitale regnskabsløsninger, der findes på markedet i dag, nemt og hurtigt få både visuelt syn for sagen, og få aktuelle tal på hver enkelt maskine, og dermed have et reelt sammenligningsgrundlag. I LandboNord anbefaler vi LN Summax og rådgiver hver enkelt, så løsningen bliver tilpasset den enkeltes behov.

Flere typer overblik

Det er de færreste, der med de traditionelle fysiske bilagsmapper, er i stand til hurtigt at få overblik over eksempelvis udgifterne til en enkelt maskine. Med et e-arkiv i LN Summax kommer der markant bedre styr på bilagene.

Med en effektiv søgefunktion kan du eksempelvis fremsøge specifikke bilag på baggrund af tekst og ord, der fremgår af bilaget. Det er med andre ord let at lokalisere lige det bilag du søger, og du slipper samtidig for bunkerne af papir.

Også med e-bogføring i LN Summax kan du få et hurtigt og ikke mindst aktuelt overblik over udgifterne. Når dine fakturaer først er blevet bogført – manuelt eller automatisk, ligger oplysningerne klar til brug. Ved blot at fremsøge posteringer der vedrører et specifikt kontonummer eller en specifik maskine, har du øjeblikkeligt en sammentælling af de pågældende udgifter, der kan sammenlignes med tidligere perioder. Denne form for rapportering kan foretages løbende, og er med til at sikre dig imod ubehagelige overraskelser, netop fordi du med digitaliseringen altid har opdaterede data at arbejde med, og skabe overblik ud  fra.

Opsplit sine fakturaer

Tal eventuelt med dine leverandører omkring fakturering, og få splittet dine fakturaer ud på hver enkelt maskine. Det er blot er spørgsmål om at have flere kontonumre hos din leverandør, et antal der skal afspejle din maskinpark og din detaljeringsgrad i regnskaberne.

Med e-faktura i LN Summax, eller EAN fakturering, bliver ikke bare fakturaen automatisk opsplittet, den bliver også automatisk bogført for dig, og betaling af flere e-fakturaer i én arbejdsgang, sikrer rettidig betaling og dyrebar tid sparet på kontoret, som kan bruges med fordel andre steder i en travl hverdag.

Opdateret økonomisk overblik

Økonomisk overblik er ikke kun et spørgsmål om at have konkrete tal, men i lige så høj grad et spørgsmål om aktuelle tal. Hvis din seneste opgørelse er tre måneder gammel, fortæller den intet om din aktuelle situation, men automatisk bogføring, digitale regnskaber, e-fakturaer, e-arkiv og e-bogføring er alt sammen værktøjer, der kan hjælpe dig til et mere aktuelt og opdateret økonomisk overblik.

Her i LandboNord holder vi løbende møder og rådgiver om de forskellige løsninger i LN Summax, så du er sikker på at få det bedste grundlag at tage dine beslutninger på, når det gælder om at finde den optimale udnyttelse af dine maskiner. 

Læs også