Juletræerne skal have topkvalitet

I et presset marked er der fortsat efterspørgsel efter de gode danske juletræer. Derfor blev der på Langesømessen hentet inspiration til produktionen. Ikke mindre end 2.800 var mødt, heriblandt et stigende antal udenlandske opkøbere.

For fire-fem år toppede priserne for juletræer. Siden er produktionen blevet øget i Tyskland og i Østeuropa. Det har ført til et pres på priserne på juletræer de seneste år.
Som verdens største eksportør af juletræer med knap 10 millioner træer årligt mærkes det naturligvis hos de danske juletræsproducenter.
- Men heldigvis er Danmark kendt for en gennemsnitligt høj kvalitet, som fortsat efterspørges på mange markeder. Derfor er det afgørende at kunne producere kvalitet i disse år, lød det fra formanden for Danske Juletræer, Martin Petersen, Outrup ved Varde, da der forleden blev afviklet messe for juletræsbranchen på Langesø Gods.

Stor tilstrømning

Ikke mindre end 2.800 deltog i den traditionsrige juletræsmesse, eller samme besøgstal som i de foregående år.
- Det er vi meget tilfredse med, vejret taget i betragtning. Det var nemlig rigtig godt høstvejr, indtil regnen kom præcist, da messen sluttede klokken 17, lyder det fra Hans Berner, Langesø Gods, som står bag messen, som nu er afviklet for 26. år i træk.
Han glædede sig over, at der i forhold til tidligere var både flere udenlandske gæster og udstillere på messen i forhold til de foregående år. Og med generelt mange positive tilbagemeldinger fra udstillerne efter den intense messedag.

Læs mere i LandbrugFyn

Læs også