Frivillige redder klubben

Rideklubben Rika i Ansager kan ånde lettet op - de nye faciliteter i den gamle kvægstald skyder hurtigt op

Flere måneders uvished er nu vendt til glæde og optimisme blandt hestefolket i området omkring Ansager. Efter at være blevet sagt op i det tidligere lejemål spredte uvisheden sig blandt hesteejerne omkring rideklubben Rika.

Efter måneders betænkelighed var der imidlertid hjælp at hente hos en ældre landmand, og nu går det den rette vej i den tidligere kvægstald på Kvie Søvej 5 – ikke mindst takket være et stort antal frivillige sammen med lokale sponsorer, og der har været masser af aktivitet den seneste tid.

Nogle foretrækker sofaen eller blot en ferie uden aktiviteter af nogen art. Modsat er der dem, der helst skal være i gang med noget hele tiden og ikke nødvendigvis på egen adresse, og den gruppe har rideklubben nydt godt af.

- Vi har rigtig mange, der gerne hjælper også i deres ferie, lyder det med glæde fra formanden, Rikke Øberg Smith.

Giver nye medlemmer

Der er til gengæld også brug for dem, for der er masser af arbejde, der skal gøres i de lokaler, der tidligere husede kvæg, men nu begynder der virkelig at tegne sig en rideskole til glæde for de mange medlemmer.

- Vi er faktisk blevet kontaktet af flere, der gerne vil have deres heste opstaldet hos os fremover, fortæller Rikke Øberg Smith, der glæder sig til for alvor at få stedet taget i brug.

Betongulvet i den gamle stald er for længst brudt op, ny beton er lagt på, og boksene til 24 heste er snart klar. Et arbejde, hvor der trækkes på masser af frivillige til både at skabe det rigtige fundament og derefter få stenene og dermed boksene op at stå.

Ridehal skal forlænges

Arbejdet i stalden skrider godt fremad, men formanden sætter ikke datoer for noget som helst, når det gælder afslutningen. Der arbejdes dog på at holde åbent hus for at vise faciliteterne frem. Faciliteter, som rideklubben har lejet i mange år frem.

Hestene blev bragt til adressen 1. maj og opholder sig udendørs, mens der laves bokse til dem, så de kan komme ind, når efteråret og vinteren kommer.

Der arbejdes også med ridehallen, som senere skal forlænges, så den holder de internationale mål. Forinden skal der dog lige skaffes 3000 kubikmeter fyld, så området kommer op i den rigtige højde.

Hele projektet koster mange penge, men formanden og bestyrelsesmedlem Karina Kristensen glæder sig:

- Vi har mange gode sponsorer. 

Læs også