Tronsøskolen bygger ny ridehal

En ny efterskoleafdeling har givet et stigende elevtal, og det får nu Tronsøskolen i Grindsted til at bygge en ekstra ridehal til de mange hesteinteresserede elever.

En stor del af eleverne på Tronsøskolen i Grindsted er vilde med heste, og snart får de endnu bedre muligheder for at kombinere den almindelige undervisning med en masse ridning. Skolen bygger nemlig en ny ridehal – den anden af slagsen – for at opfylde et stort ønske fra eleverne.

- En ny ridehal er blevet efterlyst af de sidste to hold, vi har haft, så det betyder rigtig meget, at vi nu kan fordele trykket fra de mange elever i to haller. Vi har mange elever på hestelinjen, og nu får vi mulighed for at afvikle undervisning samtidigt i både spring og dressur, siger Stine Steffensen, der er konceptansvarlig for skolens hestelinje, »Tronsø Equestrian«.

Skolen, der efter sommerferien er blevet til en kombineret efterskole og fri fagskole, har det seneste skoleår haft 80 elever, hvoraf 50 har gået på hestelinjen. Efter sommerferien er de to tal steget til henholdsvis 100 og 60, og tilmeldingerne til næste års elevhold strømmer også allerede ind. Derfor har skolen valgt at tage hånd om de kommende pladsproblemer nu. 

Styrker undervisningen

Den nye ridehal får en bane, der er 65 gange 24 meter, men derudover får den også en langside med god plads til tilskuere. Det giver skolen mulighed for at holde indendørsstævner, kurser, events og opvisningsarrangementer. For skolens forstander, Toni Hessner, er det vigtigste, at de kan tilbyde eleverne endnu bedre undervisning:

- Vi bygger ridehus nummer to, fordi vi vil styrke kvaliteten af den undervisning, vi i forvejen gennemfører på et meget højt niveau for både bredde og elite. Vi har oparbejdet et stærkt koncept med »Tronsø Equestrian«, hvor vi har nogle af landets bedste beridere tilknyttet, siger forstanderen og nævner folk som Jens Trabjerg, Bjarne Nielsen, Peter Rahbek og Rikke Klingby, som er blandt de bedste i landet til deres fag.

Opførelsen af den nye ridehal er i gang, og den ventes klar, når skolen holder åbent hus på Efterskolernes Dag søndag den 24. september 

Læs også