Har vurderet 70.000 trofæer

Sten Breith er godkendt af tre internationale organisationer til at vurdere trofæer fra hele verden.

Næsehorn, elefanter, krokodiller, ulve og krondyr. Det er blot nogle af de mange arter, Sten Breith har haft i hænderne i forbindelse med sit arbejde som trofæmåler siden 1984, og mange jægere har fået dyrene bedømt.

- Jeg har vurderet flere hundrede forskellige arter og mere end 70.000 trofæer, fortæller Sten Breith, der er på plads ved jagtmessen i Gram med sit udstyr.

I løbet af messen er der også mange, der kigger forbi standen for at få vurderet nogle trofæer, og generelt har han travlt med virksomheden, der til daglig holder til i Korning ved Horsens.

Her kan trofæerne også vurderes, men han er også aktiv rundt på messer, i jagtbutikker og på jagtrejsebureauer. Antalsmæssigt er det flest udenlandske trofæer, der bedømmes, og interessen er stor.

- Det er eksploderet de senere år, men i dag er der også nærmest kronvildt overalt, som kan skydes, og mange er på jagtrejser i udlandet, noterer Sten Breith, der selv er uddannet skytte og har været herregårdsjæger.

Han er godkendt til trofæmåling af tre internationale organisationer, den europæiske jagtorganisation CIC, SCI – Safari Club International, og den ældste Rowland.

Sten Breith pointerer samtidig, at han kun bedømmer dyr, der er nedlagt lovligt. 

Læs også