Slut med rygeost fra Odense

Arla Foods stopper sin produktion af rygeoste på Thrane Mejeri i Odense på grund af et faldende salg. Mejeriet lukker i starten af oktober.

Arla Foods har besluttet at lukke Thrane Mejeri, der producerer rygeoste under Thrane Mejeri-varemærket. Thrane lukkes på grund af vigende salg af rygeoste og fordi produktionen på mejeriet ikke længere er tidssvarende og tilstrækkelig lønsom. Dermed stopper Arla Foods sin produktion af rygeoste i Danmark.

- Det er ikke længere rentabelt for Arla Foods at fortsætte den unikke produktionsform af rygeoste på Thrane Mejeri. De seneste år har vist et fald i salget af rygeoste, og samtidig vil det kræve en større investering, at sikre en langsigtet produktion på Thrane Mejeri, siger mejeridirektør i Arla, Ole E. Hansen.

Medarbejdere hjælpes videre

Produktionen på Thrane Mejeri stopper i starten af oktober, og mejeriets syv medarbejdere fik besked i går formiddag. Sammen med medarbejdernes fagforeninger vil Arla nu udarbejde en plan for at sikre, at alle medarbejdere får gode betingelser for deres videre jobsituation.

- Vi har gode erfaringer med at skaffe nye jobs til berørte medarbejdere, og vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe mejeriets medarbejdere videre i deres arbejdsliv, siger Ole E. Hansen.

Arla Foods vil bl.a. tilbyde medarbejdere mulighed for efteruddannelse og hjælp til jobsøgning.

Thrane Mejeri er Arla Foods mindste danske mejeri og producerer hvert år ca. 260 tons rygeoste.

 

Læs også