Leasing gav den bedste likviditet

En leaset køletank har givet en likviditetsforbedring på 300 kroner om dagen for mælkeproducent Jesper Thomsen, Aggersund. En aftale, som kom i stand efter et besøg af den nordjyske finansieringskonsulent Peter Livoni.

 Visitkortet, hvor der står Peter Livoni, Leasing Fyn, kan snyde. For selvom finansieringskonsulenten arbejder ved Leasing Fyn, ja så er han pære-nordjysk med hjemmearbejdsplads i Vestbjerg, hvor han dækker området fra Skagen til Viborg.
Han kører ud til landmænd, som er interesseret i at lease alt fra traktorer, mejetærskere, kølertanke og fuldfoderblandere.
Nu sidder han ved siden af Jesper Thomsen, som driver en mælkeproduktionsejendom i Thorup, nord for Aggersundbroen.

Leasing var det bedste for ham

Tallene flyver hen over bordet og både Jesper og Peter har fuldstændigt styr på kontrakten, som kun mangler en underskrift.
- En 30.000 liters køletank plus nyt forkølingsanlæg, 65.000 kroner i ekstraordinær leasingydelse, 3.850 kroner om måneden i 60 måneder, hvorefter der er en restværdi på 65.000 kroner, lyder det.
Kuglepennen køres klar, og Jesper Thomsen skriver først, glad og tilfreds.
- En ny køletank koster over 300.000 kroner og de penge har jeg ikke. En brugt koster over halvdelen af en ny, og det mener jeg er for meget i forhold til, hvad en ny koster. Derfor valgte jeg at lease en ny køletank, siger han.

Flere køer har givet mere mælk

Jesper Thomsen har lige nu 370 malkekøer på Thorup Søndergaard. Det er 50 flere end sidste år og nok færre end der vil være på ejendommen næste år.
Derfor var der kommet mere mælk i tanken, hvilket betød at Arla kunne kræve 350 kroner i døgnet for at hente mælk hver dag.
- Nu kan de afhente hver anden dag, og jeg får ovenikøbet to øre i buffertillæg. Det vil sige, at jeg i sidste ende får en likviditetsforbedring på 300 kroner om dagen i forhold til at levere mælk hver dag, som jeg skulle uden en ny køletank, siger Jesper Thomsen.

Individuel kontrakt

Leasingkontrakterne er meget individuelle og derfor opfølges den første snak altid med et besøg.
- De aftaler vi laver, er meget forskellige fra kunde til kunde. Man kan lægge alt fra 0 til 30 procent i udbetaling. Det afhænger af kundens regnskab og ønske, siger Peter Livoni.
Jesper vurderer, at han ikke ville kunne låne penge til den samme pris i banken.
- Og samtidig er den ekstraordinære leasingydelse fuld fradragsberettiget i regnskabet, kommenterer Peter

Læs også