Målet nået ved Mælkefestival

Godt 10.000 gæster lagde vejen forbi weekendens Mælkefestival i sydvestjyske Årre.

Weekendens kombinerede dyrskue og by- og erhvervsmesse – Mælkefestival, der blev holdt i og omkring Helle Hallen i Årre nær Varde – blev en succes. Projektansvarlig for Mælkefestival, Lars Sillesen oplyser, at målet om mindst 10.000 gæster blev nået. Han vurderer lørdagens og søndagens samlede besøgstal til at være godt 10.000. Det var gratis at komme til mælkefestival, derfor er besøgstallet anslået.

- Det gik rigtig godt, og vi har fået positive tilbagemeldinger fra både publikum og udstillere, lyder det fra Lars Sillesen, der oplyser, at flere udstillere allerede har meldt ud, at de udstiller igen næste år. Det var blot anden gang, at Mælkefestivalen, der havde debut i 2016, løb af stablen. Festivalen er et forsøg på igen at lave et etableret dyrskue i Varde-området, efter at Varde Dyrskue lukkede for år tilbage. I forbindelse med dyrskuet blev der fundet og kåret flotte topdyr.

Inden for malkekvæg var den helt store topscorer blev Birkely Jersey, der foruden bedste jerseyko også løb med prisen for bedste yver og bedste besætningsgruppe - sidstnævnte på tværs af racerne. Hos Dansk Holstein var det koen fra Per Jensen, Søhale, Korskroen nær Varde, der endte med at tage sejren.

 

Læs også